A Jobbik Debreceni polgármesterjelöltje

Kőszeghy Csanád Ábel

Debrecen, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik városi elnöke lesz a párt debreceni polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a Jobbik hajdú-bihari elnöke csütörtökön a megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Kulcsár Gergely elmondta: a debreceni alapszervezet tagsága egyhangúlag támogatta a 36 éves településmérnök, jelenlegi önkormányzati képviselőt, majd a megyei jelöltállító bizottság, végül pedig a Jobbik országos elnöksége is jóváhagyta a jelölést, így csütörtöktől a Jobbik politikusára „a fideszes Papp László elsőszámú kihívójaként lehet tekinteni”.

Hozzátette: Ágoston Tibor önkormányzati frakcióvezető és Kőszeghy Csanád Ábel neve merült föl „mint a nemzeti ellenzék helyi polgármesterjelöltje”, ám Ágoston Tibor - aki négy évvel ezelőtt a Jobbik polgármesterjelöltje volt Debrecenben - nem vállalta a jelöltséget, ő maga is Kőszeghy Csanád Ábelt támogatta.

Kőszeghy Csanád Ábel elmondta: az októberi választáson szeretnének Debrecenben minél több egyéni körzetben nyerni, s mindent meg kívánnak tenni a város közbiztonságának javításáért. A debreceni menekülttáborral összefüggésben megjegyezte: „addig fogunk harcolni, amíg megoldás nem születik arra, hogy a debreceni emberek biztonságban érezhessék magukat”.

A Jobbik debreceni polgármesterjelöltje fontos céljának tekinti az úgynevezett kertségekben és a panelházakban élők életkörülményeinek javítását, a belvároson kívüli területek infrastrukturális fejlesztését.

Kőszeghy Csanád Ábel végezetül kijelentette: polgármesterként felülvizsgálná a gigaberuházásokat, amelyek szerinte „óriási terheket rónak a városra”. Példaként a Latinovits Színházat említette, amely szerinte „a mai napig csak a pénzt viszi”, a Főnix Csarnokot, amely „kihasználatlan és veszteséget termel”, és az intermodális központ tervét, „amitől szintén nem várhatunk nyereséget”.

Közölte: szeretnék Debrecenben is megvalósítani az elszámoltatást, egyebek mellett a 2-es villamos beruházását is felülvizsgálnák.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.