Itthon vagy!-nap - Egész napos műsorfolyam

Budapest, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel idén is egész napos műsorfolyammal várja szombaton az érdeklődőket a közmédia Szent Mihály napja alkalmából.

A hortobágyi madárkórháztól kezdve a postagalamb-világbajnokságig különféle érdekességekről számolnak be a munkatársak a szombati műsorfolyamban, amelyek között mintegy 25 helyszínről bejelentkezések, stúdióbeszélgetések és előre leforgatott anyagok is helyet kapnak - mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) főszerkesztője az MTI-nek kedden. Hozzáfűzte: idén az M1, a Duna World, a Kossuth és a Petőfi Rádió is tudósít az országban zajló eseményekről.

Siklósi Beatrix emlékeztetett: a hagyomány szerint a pásztorok Szent Mihály napján, szeptember 29-én hajtották vissza a falvakba a Szent György-napkor legelőre hajtott állatokat. „Mindenki hazatér a maga kis akoljába” - hangsúlyozta, hozzátéve: a hagyományteremtő műsorral azt is szeretnék érzékeltetni, hogy az itthon zajló ünnepségek mellett mi is hazavárjuk a világ különböző részein élő magyarokat.

Idén Tim Howard több mint százszoros amerikai válogatott labdarúgónak, az angol élvonalban szereplő Everton első számú kapusának magyar édesanyja, Fekete Eszter lesz a kiemelt vendég. Tim Howard nagyszülei 1956-ban hagyták el az országot, és tevékenyen részt vettek az észak-amerikai magyar közösségek megalapításában. Tim Howard exkluzív interjút adott a közmédiának, Lukács Csaba újságíró és Marossy Géza operatőr elkísérte a magyar származására büszke kapussztárt Liverpoolban mérkőzésére, edzésére. Az erről készült beszámolót is a szombati műsorfolyamban láthatják a nézők, továbbá a sportoló Skype-on jelentkezik be a műsorban, édesanyja pedig a stúdióban eleveníti fel emlékeit.

A közvetítés a közmédia büdzséjéből készül - hangsúlyozta az MTVA főszerkesztője.

A tavalyi Szent Mihály napjához kapcsolódó hétvégi programsorozatot a közszolgálati csatornák több mint 20 órás műsorfolyamban mutatták be. A több mint 1300 települést érintő különleges hétvégén a közmédia csatornái 24 helyszínről jelentkeztek be élőben és az ország több mint 50 pontjáról tájékoztatták a programhoz kötődő eseményekről a nézőket, hallgatókat. Az M1, Duna és Duna World kétnapos közvetítéseibe közel három és fél millióan kapcsolódtak be.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.