Halassza el a kormány a paksi hitelszerződés zárószavazását!

Budapest, 2014. június 22., vasárnap (MTI) - Az MSZP azt javasolja a kormánynak, hogy halassza el a hétfői zárószavazást a paksi hitelszerződés ügyében - mondta Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint nagy horderejű ügyről van szó, amelyről csak a Költségvetési Tanács véleményének ismeretében lehet döntést hozni.

Burány Sándor ezért még csütörtökön levélben fordult a tanács elnökéhez, azt kérve, vizsgálja meg a hitelszerződés körülményeit és hatását a magyar gazdaságra, különös tekintettel az államadósságra.

„Számunkra teljesen világos, hogy ez a 3 ezer milliárd forint (…) növelni fogja az államadósságot” - fűzte hozzá, azzal együtt, hogy ilyen ügyben „kapkodó, elhamarkodott” döntést nem hozhat a parlament.

A paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges hitelmegállapodás értelmében az orosz fél maximum 10 milliárd euró összegű állami hitelt nyújt a magyar félnek a paksi atomerőmű 5. és 6. blokkja tervezéséhez, megépítéséhez és üzembe helyezéséhez szükséges munkálatok, szolgáltatások és eszközbeszerzések finanszírozására.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.