Fociünnep hajnalig – jön a Buzánszky-döntő

Hagyománnyá vált rendezvény

Újabb eredményes, igen nagy létszámú futballközönséget felvonultató szezonon van túl a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa. Nincs más hátra mint február 21-én lejátszani az aranymeccseket, és ismét megünnepelni a Debreceni Egyetem díjnyertes focitornáját.

Már megszokhattuk, hogy nem csupán a BJLEK döntőitől lesz ilyenkor hangos a DESOK-csarnok vagy épp a DEAC pályák, hiszen a Kozma Mihály Futsal Kupa döntője is épp erre az időpontra esik. Ráadásul a labdarúgáson túl rendre számtalan kísérőprogrammal, élménnyel, szolgáltatással és meglepetéssel készülnek a szervezők – nincs ez másképp ezúttal sem. Február 21-én kora délután indul útjára a labda. Először a Divízió 3, majd a Divízió 2 aranymeccseinek résztvevői húznak focicipőt. Őket a KMFK döntősei követik, de természetesen nem maradnak ki a Buzánszky női ligájának legjobbjai sem, akárcsak a Superliga döntősei. A meccsek között 16 órától újításként ügyességi verseny várja majd a lelátó bátor népét, hogy ne csupán a mezőny tagjai, hanem a szurkolók is labdába rúghassanak az egyetemi futballünnepen, amelyen a DEAC cheerleadereinek látványos showja is terítéken lesz.

A 19 órakor kezdődő díjátadó ceremónia befejeztével pedig jön a hagyományos, utánozhatatlan ünneplés, a BJLEK mezőnye, kísérete, népe a Koli Klubba (Kolkáv) költözik át, ahol egy-egy frissítő elfogyasztása közben csocsó- és dartsbajnokságon lehet majd részt venni, illetve a Napoli–Barcelona BL-összecsapás résztvevőinek is lehet szorítani a kivetítő előtt. Már-már ugyancsak hagyomány, hogy az effajta Buzánszky-zárók rendre szerdai napra kerülnek, így a DE bulisorozata, a Campus Party sem maradhat el. A HALL-ban Regán Lili áll ez estén a dj-pult mögé.

További információk, párosítások a BJLEK nagydöntő Facebook-eseményében: ITT

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.