Böjte Csaba nem vállalta

Kolozsvár, 2014. február 25., kedd (MTI) - Böjte Csaba ferences szerzetessel és Gergely István római katolikus pappal próbálta erősíteni a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti jelöltlistáját a szövetséggel választási megállapodásra törekvő Magyar Polgári Párt (MPP) - értesült a Krónika erdélyi magyar napilap.

A felkérés tényét mindkét pap megerősítette a Krónikának, de mindketten azt is közölték, hogy nem vállalták a jelöltséget.

A Krónika értesülése szerint az RMDSZ és MPP - az utóbbi által elkészített – megállapodás-tervezetében az európai parlamenti választásokon való együttműködés kérdésében az áll, hogy az MPP az RMDSZ-lista harmadik helyére jelöl „egy párton kívüli, erdélyi és székelyföldi közösségépítési tapasztalatokkal rendelkező, európai parlamenti jelöltségre alkalmas személyt”.

Böjte Csaba szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke a Krónikának elmondta, nemcsak az MPP, hanem Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is felkérte, induljon a májusi európai megmérettetésen. „Én nagyra tartom a politikusok, a pártok tevékenységét, de számomra Isten más feladatot szabott. Szó sincs arról, hogy lenézném vagy leértékelném a politikusok munkáját, de mi, katolikus papok nem szoktunk politizálni” - nyilatkozta Böjte Csaba. Hozzátette, továbbra is az árva gyermekek nevelésével, valamint munkával és imádsággal kívánja szolgálni népét.

Az Erdélyben közösségszervező munkájáról híres Gergely István a Krónikával azt közölte, hogy nem lesz a jelöltlista harmadik helyén. A korábban Csíksomlyón, majd a Kolozs megyei Jegenyén szolgáló, 2011-ben betegállományba vonult katolikus pap nem kívánt bővebben nyilatkozni, mivel - mint fogalmazott - a témában „diszkrét beszélgetést" folytatott.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.