Az új népi játék: Loki latolgatós

Mikor adja meg magát?

Már nem kell sokat aludni ahhoz, hogy kiderüljön, a 2017/18-as labdarúgó bajnoki szezonban a Loki a Fradit, vagy a Kazincbarcikát fogadja majd a húszezres Nagyerdei Stadionban. Most megjósolni is lehetetlen, mi lesz a DVSC sorsa.

Az össznépi hülyítés azonban megy. Immáron lassan egy esztendeje. A minap - beszámolt róla több médium is - sikerjelentések láttak napvilágot a piros-fehér klub háza tájáról. Adathalmazokkal, számokkal bizonyították a vezetők, hogy a gazdálkodás kiváló, pénz, mint a pelyva, meg tulajdonképpen a játékosok is megérdemlik a fizetések növekedését. Kiderült ugyanis, hogy az átlagbérek a tavalyihoz képest emelkedtek. A Kondás érában 1 millió körüli összegért lehetett a pénztárhoz vonulni, Pontes alatt ez 1,4 millióra duzzadt.

Ez a való világ. A teljesítmény nélküli, kamu álláshalmozás. És félreértés ne essék, nem a magukat focistának nevezettek a hibásak. Hát ki az a gyengeelméjű, elsősorban a balkáni utódállamokból ideérkező, névtelen labdarúgó, aki nem csettintene kettőt a fenti pénzekre.

Itt valami szakmai analfabetizmus lett úrrá.  Elmondtam, megemlítettük sokan másokkal együtt, a mostani Debrecen nem bírja el képességek dolgában az első osztályt. És kinek lett igaza? Hol állunk a tabellán?

Jó, tudom, nincs még vége. Ha a sorsolásunkat nézem, akkor viszont optimizmusra semmi ok.

És akkor latolgassunk! Ha bent maradunk az „elitek” között,  ezzel a játékos garnitúrával jövőre ugyanilyen gondunk lesz. Igaz, vannak néhányan, akiknek lejár a kölcsön szerződésük, de ahogyan figyelem a mostani vezetők zsenialitását, nem vagyok benne biztos, hogy elküldik őket. 

Ha a másod osztályba sodor bennünket a sors és a labdakezelés hiányossága, akkor újra kell írni a történelmet. Nem szólhat egy büdös szót sem a tulaj, hogy másfél milliárd nem elég. NB II-re még sok is. Jöhetnek a fiatalok, akiket szétszórtak az országban. Egyszóval nem jó se így, se úgy. 

Néző nincs, az akadémia botladozik, az infrastruktúra fenntartása viszi a pénzt. 

És végül, de nem utolsó sorban: Pontes. Ő úgy tűnik, repül, hiszen nem teljesül majd szerződésének azon pontja, miszerint a gárda európai kupa indulást jelentő helyen végez. Pontes, a nagy baki. Múlt héten a csere cseréje is mindössze 15 percet volt a pályán, aztán megjegyezte, azért kaptunk három gólt a Viditől, mert rosszul védekeztünk. Na, kérem! Én ezt tizedannyi pénzért megmondom. Sőt! Szima úr! Ezt a tépei idősek otthonában gondozott kilencven éves Marika néni is tutira leírja, pénz nélkül. Egyszer, még néhány hete egy elveszített hazai meccs után azt is mondta a portugál, hogy a középpálya még nem állt össze. Uraim! Valaki mondja már meg ennek a kopasz madeirainak, hogy a középpálya nem túrós bukta. Az összeáll, ha van benne élesztő.

Itt tartunk. Én lennék a legboldogabb, ha három hét múlva egy biztos ikszet játszanánk Mezőkövesden a Diósgyőr elleni utolsó bajnokin. Úgy, hogy az mind a két piros-fehér alakulatnak a bennmaradást eredményezné.

Addig azonban van még Újpest, Honvéd és Ferencváros. Egy szerb, egy olasz és egy német edző a  portugál triónk ellen.

Mert ez a mi bajnokságunk! Tiszta magyar!

Tiszta? Magyar?

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.