Zsinórban negyedszer nyertek

Mosoly és pacsi - zsinórban negyedszer  Fotó: dvsckezilabda.hu

Sorozatban negyedik győzelmére készült a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapata november 2-án, az újonc Mosonmagyaróvár ellen. Kedvenceink a döcögősebb első felvonást követően magasabb fokozatba kapcsoltak és könnyedén diadalmaskodtak Bognár Róbert tanítványai felett.

Javuló formában várta soros bajnoki összecsapását Pal Oldrup Jensen együttese, mely továbbra is az orosz nehéztüzér, Anna Punko nélkül volt kénytelen szembenézni ellenfelével. A többiek viszont egészségesen, de ami ennél is lényegesebb, javuló formában várták a találkozót. Nehézségei éppenséggel a vendégeknek is akadtak, hisz a héten megműtötték Tilinger Tamarát, az újonc legeredményesebb játékosát, így ezúttal ő nem lépett pályára.

A debreceni publikum természetesen a szokott létszámban és minőségben töltötte meg a lelátót, ám a vendégszektor sem kongott az ürességtől. A lelkes óvári fiatalok mintegy ötven fővel vágtak neki a hosszú útnak, így a jó hangulat mindkét oldalon garantált volt.

A meccs első találatát a vendégek szerezték Gyimesi Kitti révén, ám a hajdúsági támadósor sem tétlenkedett sokáig, Varsányi Nóra a szélről, Tóvizi Petra pedig beállóból volt eredményes. A gyors fordítást követően a szerzett labdákból vezetett gyorsindulások és Oguntoye Viktória parádés védései kerültek előtérbe, így sikerült kisebb előnyt kiépíteni (5-2). Pár Despotovic-hiba azonban elegendő volt ahhoz, hogy az óváriak utolérjék mieinket. Mi több, a rutinos, Ferencvárossal bajnoki címeket, EHF és KEK-győzelmeket elérő Kovacsicz Mónika révén a vezetést is átvették (5-6).

Nem telt el negyedóra sem, amikor norvég mesterünk kikérte első idejét. Az egyenlítő találat Lotte Grigel révén ugyan összejött, ám a debreceni gépezet erősen döcögött, különösen a védekezés szintjén. Bízik Réka jól dobálta a büntetőket, Gyimesi újabb gólja után pedig már három volt közte. Ebben a periódusban lépett pályára Bordás Réka, aki jelenlétével és harcosságával tartást adott a védelemnek, mindemellett az ellenfél kapuja előtt sem maradt adós a szép momentumokkal: Varsányi és Kovács gólja után hibátlanul fordult be, precíz pattintásával ki is egyenlítette csapata hátrányát. A játékrész hajrája abszolút a vasutasé volt, hiszen a belelendülő Kovács újabb találatát követően a piros-fehér kapitány, Vantara-Kelemen is eredményes volt, így kétgólos hazai fórral vonulhattak pihenőre a felek (13-11).

A folytatást Lotte Grigel elrontott hetese vezette fel, Vantara-Kelemen viszont már nem hibázott a bal szélről, a másik oldalon pedig pályára lépett az egyik legnagyobb debreceni reménység, Arany Rebeka is, aki ha már pályán volt, két percen belül kétszer avatta fel Gubikova kapuját. S ekkortájt már sejteni lehetett, hogy ezen az estén bizony csak egy csapat nyerhet. Vantara-Kelemen megállíthatatlan volt, Bordás hihetetlen érettséggel kézilabdázott, Oguntoye pedig látványos védésekkel vette elejét a vendégek próbálkozásainak, mindeközben a debreceni szurkolás hangereje egy pillanatra sem csillapodott.

Az utolsó tíz percre érve teljesen „elfogyott” az újonc, a záró szakaszban kizárólag debreceni találatok születtek, szám szerint három. Az egyiket a hajrára beszálló Borgyos Panna vágta a hálóba. A kapuban pedig szóhoz jutott Szabó Dóra is, aki jó szokásához hűen parádézott a gólvonalon, beküldése után rögtön hetest fogott, a hátralévő percekre pedig lehúzta a rolót, s minden kapujára tartó kísérletet hárított. A tízgólos különbséget Tóvizi Petra állította be, 28-18 a vége! A szurkolók vastapssal díjazták a kedvencek erőfeszítéseit, a két tábor pedig egymást éltette. A találkozót a lelátón kísérte figyelemmel a legendás, 1987-es debreceni csapat több játékosa is. A bajnoki aranyig menetelő gárda oszlopa, Kádárné Ilona pedig néhány gondolatot meg is osztott magazinunkkal a meccs kapcsán: „Döcögősen indult a meccs debreceni szempontból. Az első félidő nagy részében látszott, hogy a mieink nehezen tudják megoldani a két beállóssal szembeni védekezést. A második félidőre azonban változott a taktika, Bordás Réka beállításával erősödött a védekezés, támadásban pedig szép átlövéseket és labdaszerzéseket láthattunk, melyek révén sikerült lerohanni az egyre jobban fáradó ellenfelet. A kapusteljesítmény kifejezetten tetszett!” – fogalmazott az egykori kiválóság.

DVSC-SCHAEFFLER–EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE 28-18 (13-11)

Debrecen, játékvezetők: Héjjas, Kránitz.

DVSC:Triffa, Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Arany 2, Bordás 2, Borgyos 1, Bulath 1, Despotovic, Grigel 5 (2), Kovács Anna 6, Szabó P., Tóvizi 3, Vantara-Kelemen 6, Varsányi 2, Zamfirescu. Edző: Pal Oldrup Jensen.

MOSONMAGYARÓVÁR: Gubikova, Scholtz (kapusok), Bardi, Bízik B. 2, Bízik R. 2 (2), Domokos 1, Farkas V. 3, Gyimesi 4, Hajtai, Horváth B. 1, Kopecz, Kovacsicz 2, Márczy, Szalai, Tóth M., Vukcevic 3. Edző: Bognár Róbert.

Újabb két pontjával a Loki stabilizálta helyét a középmezőnyben, és kilenc egységgel a tarsolyában várhatja a két hét múlva esedékes Alba FKC elleni rangadót. Előtte azonban a Magyar Kupában vár kőkemény feladat Bulath Anitáékra, hiszen a november 14-ére kiírt negyedik körös összecsapáson az Érd otthonában kell kiharcolniuk a továbbjutást.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.