Debrecen szívében, a főtértől néhány percre nemrégiben nyílt egy kulturális központ. Nevében bár, kínálatában és programfelhozatalában kultúregység. Rendszeresen tartanak kvízesteket, volt már bűvészbemutató és hamarosan koncertek is felcsendülnek majd a Piac utca 58. szám alatt, a Bumerang Bárban.
Aki prémium kézműves sörökre vágyik, és szereti a Szent András szinte kimeríthetetlen nedűrepertoárját, nem kell messzire mennie a belvárostól. Sőt, nem is kell elhagynia Debrecen belvárosát, elég, ha betér a Bumerang Bárba, majd jó bumerángot metaforizálva: hűen vissza is tér oda. Hogy miért éri meg mindez? Nem csupán a kedvező árak és a még kedvezőbb ízű italok miatt, hanem a kulturális rendezvények vagy csak egy kis baráti kikapcsolódás okán is. A részleteket már Eperjesi Bence, a tulajdonos mondja el.
- Érdemes egy kis visszatekintőt tenni, miként alakult ki a Bumerang-arculat?
- Nehéz kérdés az a bizonyos „Hogyan született meg?”. Szerettem volna valami sajátot alkotni, ami az enyém. Nem feltétlenül kifejezetten bárt, akár éttermet, talán még hotelt is szerettem volna. Ezzel a bárral pedig valamiféle köztes megoldást találtam a vendéglátásban. Ami pedig a nevet illeti, lehetne egy meglehetősen szövevényes történet, de nem. A szó szoros értelmében felébredtem, beugrott, hogy bumeráng, akkor ez jó lesz. Amolyan „sodródunk az árral” életérzés ez.
- A bumeráng a legjobb szimbólumnak tűnik a visszatérő vendégek kapcsán.
- Ez pontosan így van. Létezett egyébként már korábban egy ilyen nevű bár, de az inkább idősebb generációk számára.
- És amikor mindez megszületett, mi volt az alapvető célkitűzés?
- Az alapvető irányvonal a 30-as korosztály volt eleinte, ennek okán is hoztuk be a prémium kézműves söröket. Nekem az a filozófiám, hogy a sörhöz is meg kell érni, akár egy jó borhoz. Ettől függetlenül nagyon sok mindenre nyitott vagyok, lesznek hamarosan koncertek is.
- Ha már sör, kínálatban mi a specialitás?
- Akikkel dolgozunk, a Szent András Sörfőzde. Debrecenben lehet kapni néhány helyen, de egyáltalán nem gyakori. Amit Debrecenben nem csapolnak, az a különleges meggyes sör ugyancsak a Szent Andrástól. Az üveges felhozatal 16 féle különleges, különböző sör. Díjnyertes söröket is tartalmaz ez a repertoár.
- Volt már kvíz, bűvészest, ezek szerint pedig egy kisebb kulturális központ jön létre.
- Pontosan. Persze a határt némileg meghúzzuk, de visszük tovább az arculatot. Maga a bumeráng is egy ősrégi tárgy, így mi is nyitunk egy kicsit az élő, az oldschool irányába. Nem kimondottan a mai dj-zene fog szólni, nem elektronikus bulikra tervezünk, sokkal inkább a hangszeres élőzenére építünk, illetve a kulturális eseményekre, mint a már említett kvíz. Ennek is tudható be, hogy a falakat bakelitlemezek borítják. A bútorok is égetett raklapok. Ha tovább visszük, a későbbiekben a bútorok is kapnak majd élénk színeket.
- Ha már az arculatról esett szó, érdemes néhány szót ejteni a fotós tevékenységedről is. Ezt mennyire látod beépíthetőnek a hely küllemébe?
- Nem konkrét terv. Üres felületeket szerettem volna egy-két képpel inkább kitölteni. Ezek kisebb képek, nem óriásposzterek. Ettől függetlenül esélyes, hogy akár a vendégek is visszalássák magukat, mert a rendezvényeinkről is szeretnék majd fotókat készíteni.
- Ezek szerint vannak távlati tervek is az arculattal, akár egy terasz.
- Nagyon hosszútávú tervekről beszélünk. A teraszhoz egyelőre konkrét lehetőség nincs a hely adottságai miatt. A beülős lehetőségek viszont hatalmasak. Jelenleg 48 ülőlehetőségünk van, de ezt akár hetvenre is fel tudjuk tornázni. Az emeleti részen pedig egy nagyobb bulin akár még egy VIP-részleg is létrehozható – például egy nagyszabású születésnapon. Nem feltétlenül külön pincér, külön dj, de ha látjuk, hogy a fogyasztás is adott, a fenti területen valamelyest elszeparálva is megtarthatók az ilyesfajta magánrendezvények. Akár egy kisebb „saját” pulttal is.
- A személyzet hogyan áll össze jelenleg?
- Jelenleg minden nap egy ember dolgozik. Úgymond beugrósokkal dolgozunk, magam is pultba szoktam állni. Rajtam kívül pedig három másik ember segít, akik barátok. Időnként persze a család is támogat. A későbbiekben mindenképpen tervezünk fix emberekkel, akár jómagammal. Ez azért is fontos, mert ennek az igényes, már-már prémium vendégkörnek ez rendkívül fontos, hogy bízzanak bennünk. Az árakkal is szeretek úgy játszani, hogy meglehetősen kedvező legyen. Gondolok itt olyan versenyhelyzetre, hogy barátibb árszabással operálni ugyanolyan termékekkel, amelyeket más vendéglátóhelyen például jóval drágábban adnak – ugyanazon a prémium minőségen. Példaképpen egy korsó közkedvelt és szerény véleményem szerint is rendkívül minőségi és finom Etalon nálam 900 forint, amely áron volt is már vendég, aki kiakadt, mennyire kedvező. Úgyhogy azt mondom, érdemes visszatérni, akárcsak egy jól tervezett bumeráng.
Barna Marci
X
Új hozzászólás