A szocialisták ma sem becsülik a pedagógusokat

Budapest, 2014. június 14., szombat (MTI) - A Fidesz szerint a szocialisták semmit nem tanultak, ahogy kormányzásuk alatt, úgy ma sem becsülik a pedagógusokat.

A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottsága szocialista alelnökének szombati kijelentéseire. Az ellenzéki politikus egyebek mellett azt mondta, hogy a szombaton alakuló ülést tartó Nemzeti Pedagógus Kar az erőszakos oktatáspolitika szimbóluma, és nem lesz képes ellátni azokat a feladatokat, amelyekre létrehozták.

A Fidesz közleményében azt írta, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt pedagógusok tömegét tették az utcára, és csökkentették a fizetésüket. „Ma pedig attól is megfosztanánk őket, hogy a Nemzeti Pedagógus Karon keresztül szakmai tapasztalataikkal segítsék egymás munkáját és az oktatáspolitikai döntéseket” - fogalmaztak.

A Fidesz ebben a kormányciklusban is mindent meg fog tenni azért, hogy a pedagógusok helyzete szakmailag és egzisztenciálisan javuljon. „A tavaly megkezdett béremelési programot idén is folytatjuk” - írták.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.