Se normális parkolás, se korszerű piac

Somogyi Ferenc a DISZ jelöltje

- Csaknem harminc éve lakom itt az ötös választókerületben, az adóhivatal szomszédságában. Pedagógus, gyógypedagógus vagyok, régóta foglalkozom újságírással, de gyakorlatiasabb tevékenységekkel is. Nagyon jól ismerem a környéken lakók minden nyűgét baját, elvárását, igényét.

Ezekkel a szavakkal kezdte sajtótájékoztatóját kedden délután a NAV székház szomszédságában, a Faraktár utcai felüljáró mellett Somogyi Ferenc, az 5-ös választókerület DISZ Közéleti, Kulturális és Sportegyesület önkormányzati képviselőjelöltje.

- Itt állunk az adóhivatal épülete előtt – mutatta a képviselőjelölt. - Mi nem kértük ide ezt a hivatalt. De ami nagyobb baj, hogy az itt lakóknak nem kérték ki a véleményét. Így most már lassan egy évtizede áldatlan állapotok uralkodnak a környéken. A parkolás borzalmas. Az autósok ott állnak le, ahol tudnak: zöldterületen, fűn, fán, bokron. Összegázolnak mindent, szemetelnek.

- A néhai Balla Irma, kerületünk volt fideszes önkormányzati képviselője egy lakossági fórumon tervet mutatott be, amellyel rendezni lehetett volna a környék parkolási gondjait. Sajnos, a mai napig nem történt semmi. Szükség lenne e terv leporolására, megvalósítására.

Somogyi Ferenc a környék parkjainak állapotát kritikán alulinak minősítette. Mint mondta: - Most persze az önkormányzati választásokra levágták a füvet, de gyakran lábszárig ér a gaz, tele szeméttel, kutyagumival és kullanccsal.

A DISZ egyesület képviselőjelöltje megemlítette, hogy a Munkácsy utca nyíregyházi vasút melletti lakói zajvédő falat kérnek, de inkább követelnek. A Faraktár utcai felüljáró mellett lakók is zajcsökkentést szeretnének.

Végül kitért a Fényes udvari piac helyzetére, amelynek évek óta ígérik a felújítását, de nem történik semmi. Ráadásul zavartalanul folyik a csempész cigaretta árusítása, amit két térfigyelő kamera felszerelésével meg lehetne akadályozni. De senki nem tesz érte semmit.

(barna)

 

A DISZ programja, jelöltjeinek bemutatkozása ITT olvasható

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.