Kuriózum az Apollóban – tizedszer is Malter

Meghívó az eseményre

Immár tizedik alkalommal érkezik a Malter Filmfesztivál, a rövidfilmek érzelmes és izgalmas ünnepe, amely idén október 13-14-én ismét az Apolló moziban talál otthonra.

Mindössze három perctől egészen félórás vetítési hosszig, műfajokon átívelően a romantikus, lebilincselően érzelmes történetektől a fájdalmas, akár ijesztő filmes témákig idén is minden megtalálható lesz az Apolló mozi nagytermében. Évről-évre hatalmas sikert arat a rendezvény, amely nem csupán egy moziélményt nyújt, hanem a találkozás lehetőségét is színészekkel, rendezőkkel, filmkritikusokkal, a filmes szakma helyi és országos szakembereivel. Mindezt két napon keresztül, valóságos filmünnepen. Az október 13-i napon, tehát pénteken két versenyfilm blokk lesz látható 18 órától, ezeket megelőzően pedig a Debrecen-szekciót tekinthetik meg a résztvevők 17 órától. A második napon, október 14-én szombaton újfent két blokk jelenik meg a vásznon, 15 órától egészen 19,30-ig.

Mindezeket követően pedig szokásosan elkezdődik az ünnepélyes díjátadó ceremónia, amelyen jutalmazzák a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt első három filmet, a közönségdíjas alkotást, illetve megannyi különdíj is gazdára talál a támogatók, felajánlók jóvoltából. Az 1-3. helyezett rövidfilmet újra megtekintheti a tisztelt publikum. A különdíjazók névsorában többek között olyan intézmények is szerepelnek mint a Csokonai Színház, a Főnix Rendezvényszervező Kft. vagy a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke.

A Malter Filmfesztivál fővédnöke idén két kiváló színház- és filmművészeti szakember lesz: Hajdu Szabolcs Balázs Béla-díjas rendező és Mátyássy Szabolcs, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója.

A Malter Filmfesztivál ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részletek a rövidfilmünnep Facebook-eseményében: ITT

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.