Nincs győzelem Kevin nélkül

Kevin gólöröme

A magyar válogatott sorsdöntő csatában aratott fényes győzelmet vasárnap a skótok ellen a németországi Eb-n. Ez volt az igazi magyar dráma.

Noha a már-már hagyományszerű matek nem marad el a magyarok továbbjutását illetően, a vasárnapi, Skócia elleni mérkőzést feltétlenül meg kellett nyernie a Rossi-csapatnak Stuttgartban. A meccs fontosságát mutatta, hogy a német nagyváros már délután a magyaroktól volt hangos, pedig a csata magyar idő szerint este 9 órakor kezdődött. Nagy vonalakban a meccsről annyit érdemes kiemelni, hogy a szerencse végig nem volt Szoboszlaiékkal, csaknem 90 percen át. Kapu fölé szállt labda, kapufa és Gunn-bravúrok tartották a reményt a skótok csapatában.

Egy szerencsétlen ütközésnél a kapu közvetlen előterében a britek hálóőre „találkozott” Varga Barnabással, a mieink kiváló támadója pedig a földre került és sokkoló percek következtek. A német mentősök enyhén szólva sem siették el a pályára való megérkezést, ám a magyarok kapitánya eredményesen sürgette-segítette a hordágy mozgását. Varga Barni végül a legfrissebb információk szerint eszméleténél, de arccsonttöréssel került kórházba. Ezúton is mihamarabbi jobbulást és felépülést kívánunk neki, visszavárunk, Barni!

A dráma nem ért véget, habár a tragédiából euforikus percekbe torkolltak az események a meccs hajrájában. A VAR-vizsgálatok és Varga ápolása miatt tíz perc volt a hosszabbítás. És mikor, ha nem a végén…? Gyors indítást követően jobbról suhant középre a labda, a tizenhatos bal sarkánál pedig Csoboth Kevin érkezett. Kapott is az alkalmon, és helyére küldte a labdát az utolsó pillanatban. Rezgett a háló, extázisban dobbant együtt a magyar szív.

Skócia - Magyarország 0-1

Szép volt fiúk, kitartást Barni!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.