Díjeső és limuzin a jubileumi Malteren

A jó hangulathoz a limuzin is hozzájárult  Fotó: Malter

Szombat este megtartották a tizedik Malter Filmfesztivál második napját, illetve az ünnepélyes díjátadót a debreceni Apolló filmszínházban. A szervezők számos meglepetéssel is készültek az újfent lebilincselő filmalkotásokon túl.

Az első naphoz hasonlóan ismét megtelt az Apolló mozi Kertész Mihály terme filmesekkel, alkotókkal és érdeklődőkkel, hogy a beválasztott rövidfilmek harmadik és negyedik versenyblokkját is szemlézzék. Ám ezúttal jóval többről szólt mindez, mint „puszta” filmünnepről. A díjátadót megelőzően ugyanis valami megváltozott a mozi előtt. Egy hófehér Lincoln limuzin gördült be a bejárat elé, közvetlenül a vörös szőnyeg mellé. Ennek oka ugyanis az volt, hogy a ceremóniára érkezők fotózkodhattak a Hollywood-hangulatban, majd a róluk készült képekkel mozijegyekért szállhattak versenybe. Apropó, verseny. Valóságos megmérettetés-özön volt az idei Malter, hiszen az elkészült alkotásoknak idén egyéni plakátok is készültek, amelyek egymással mérettettek meg.

Akárcsak a versenyfilmek, amelyeknek valóságos díjeső jutott. Megannyi támogatói, szponzori díj is gazdára talált, illetve a fődíjak. A közönség úgy vélte, Chilton Flóra alkotása, a Széllel szemben volt a legjobb rövidfilm. A zsűri különdíja Horgas Rebeka Noémihez került, aki a Ki nevet a végén? című filmmel nevezett. A harmadik helyezés megosztva talált gazdára, igaz egyszemélyben, hiszen Karácsony Péter neve kétszer is feltűnt a vásznon. Aktuális és szatirikus alkotásai, A kis hatalmasok és a Vasárnapi emberrablás a tavalyi Lesen című filmmel alkottak trilógiát. A „bronzérmet” az előbbi kettőért ítélték oda. A dobogó második fokára Dér Zsolt állt fel a Dub harddal, a trófeát pedig idén Riba Gery hódította el, övé volt ugyanis Az utolsó éjjel.

A helyezetteket este még egyszer megtekinthette a tisztelt moziközönség.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.