Parkolás – a lehetetlen küldetés

Mindennapos helyzet a Fazekas Mihály utcán

Debrecen belvárosában megannyi parkolóhely kínálkozik, hogy járművünket magunk mögött hagyva gyalog szeljük át a történelmi utcákat, úti célunk felé tartva. Noha ez tény, rendkívül bosszantó, már-már pofátlan és aljas szokás, hogy az ingyen parkolás okán egyes sofőrök akár még a saját kapubehajtón történő megállást is ellehetetlenítik.

<--break->

A Fazekas utca az Óváros-Belváros környékének régóta közkedvelt beszédtémája közlekedés szempontjából. Néhány érthetetlen egyirányúsítást még csak-csak el lehet fogadni, azt azonban kevésbé, hogy az útburkolat több mint kriminális minőségű, ráadásul napról-napra életveszélyesen süllyed. Az pedig a hab a tortán, hogy az utcában a parkolás az ott lakók számára szinte egyenesen lehetetlen. Miért? Az utcában található vallási gyülekezet szertartásaira érkezők gyakorta megtöltik az utcát – ezzel talán még aligha vitatkozhatunk, hiszen miért ne állhatna meg az illető ott, ahová elindult? Rendben. A leleményes, józan paraszti ésszel gondolkodó furfangos magyar cívis azonban felfedezte a kiskaput, hogy akár hosszú tízperceket is felemésztő sétákat felvállalva inkább úti céljától, munkahelyétől jóval messzebb hagyja autóját – mert a Fazekas Mihály utcán ingyenes a parkolás. Na ez a gond. Meg a kiskapu a „leleményes” kollégák számára.

Ez a kiskapu pedig, amíg a kicsinyes, parkolójegyért semmilyen esetben fizetni nem kívánó felfogású sofőr számára természetesen kinyílik és adja magát, a környék és az utca lakóinak naponta zár be kapukat. Olyan kapukat, amelyeket meg sem lehet közelíteni az „ingyenparkolók” miatt. A tisztelt lakó pedig több utcával arrébb kényszerül megállni, hogy hazamehessen, míg másnap autóját a lakásától hosszú-hosszú tízméterekre újra magához vegye. Foglaljuk össze! A Fazekas utcán képtelenség az embernek a saját háza előtt – szélsőségesebb esetben úgy egyáltalán az utcában – megállnia, mert hiába a kérések, beadványok a közlekedés minőségének effajta lokális javítása érdekében, a kiskapuk még mindig nyitva állnak a pofátlanság előtt.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.