Vissza a Balatonra, ezúttal győztesként

Egy eredményes betörés  Fotó: dvsckezilabda.hu

A DVSC Schaeffler kézilabdázó hölgyei a balatoni évzárót Siófokon játszották, az első újévi bajnokin pedig ismét a magyar tenger partján vendégszerepeltek. Tavaly vereséggel tértek haza Vámos Petráék, az ifjú irányító nevelőklubja, a Boglári Akadémia-SZISE ellen azonban már magabiztos debreceni siker született szombat délután.

A balatonboglári alakulat fiatalos csapata ellen a rutinos válogatottakat és ifjú koruk ellenére nemzetközi és válogatott-szinten is tapasztalt kézilabdázókat állított ki Köstner Vilmos. A Siófok ellen remeklő Vámos Petra már jól ismerte a környezetet, hiszen maga is a NEKA növendékeként vált a magyar kézilabdasport egyik nagy reménységévé, így méltán számíthatott rá húzóemberként a DVSC. Szintén előnyt jelentett a Loki számára, hogy a magasságbeli különbségek is a cívis-hölgyek javára szóltak. A Vasutas idén is a nemzetközi kupaszereplésért harcol, a szezon elején hidegzuhanyként elszenvedett vereségekkel elvesztett 4 egység pedig most érezteti igazán hatását, hiszen a tabella igen szoros. Különösen is értékes tehát Kovács Annáék számára a Balatonról hazaszállított 2 bajnoki pont.

A találkozó elején a két együttes közti jelentős különbség nem látszott, a debreceniek kapkodtak, a hazaiak pedig a maguk fiatalos lendületével rontottak rá a vendégekre. Néhány perc és rövid NEKA-vezetés után mégis megrázták magukat Bordás Rékáék, és magukhoz ragadták a kezdeményezést. Beálló poszton társa, Tóvizi Petra az elmúlt meccseken mutatott, önmagához képest kissé halvány teljesítményére jócskán rácáfolt a Balatonbogláron és, mintha csak a Balaton-parton sétálna, oly könnyedén fordult szembe a kapussal. Kiss Szilárd tanítványai igyekeztek zárkózni, de a Debrecen irányította a mérkőzést. A 13-19-es fordulást követően kisebb fejtörést okoztak Farkas Johanna talpról eleresztett átlövései. Ezek Csapó Kyra kapujába könnyedén utat találtak, a piros-fehér védők nem léptek ki az ellenfélre. A hibát Köstner-mester sem nézte jó szemmel és időt kért. A tőle jól megszokott vehemenciával és indulatokkal tartott fejmosást. Elsőként Jelena Despotovictól kért magyarázatot, majd dühösen reflektált a többiek felé is a felelőtlenül bekapott gólokra. Meg is lett az eredménye a vasszigornak, hiszen a DVSC Schaeffler innentől kezdve gyakorlatilag egy pillanatig sem hagyta veszni 10 gól közeli előnyét. Mindkét oldalon érkeztek eredményesen kialakított ziccerek, látványos akciók. A piros-fehérek azonban kihasználták az erőfölényt. A hajrában a legfiatalabb sort küldte pályára a debreceni edző. Az utolsó pillanatokban egy átlövésből betalált bombával beállította a vendéglátó csapat a végeredményt: 25-35 a DVSC javára.

A meccsen a legifjabbak közül Petrus Mirtill 4, Vámosi Panna 3, Panyi Anna 2, Csernyánszki Liliána pedig 1 alkalommal vette be a hálót. A Debrecen és a mezőny legeredményesebb játékosa újfent az a Vámos lett, aki Siófokon 13 gólt szerzett és ezúttal nevelőklubja ellen is bizonyította, hogy ilyen fiatalon méltán nevezhető az ország egyik legjobb irányítójának.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.