Választás 2014 – Szanyi: Orbán ki akarja vezetni az országot az európai nemzetek közösségéből

Kecskemét, 2014. április 5., szombat (MTI) – Szanyi Tibor szerint Orbán Viktor ki akarja vezetni Magyarországot az európai nemzetek közösségéből.

 

    A szocialisták elnökségi tagja erről szombaton Kecskeméten, az MSZP családi napja keretében tartott rendezvényen beszélt.   Véleménye szerint a magyar nemzeti választásoknak az a tétje, hogy Magyarország Európában marad, vagy nem. Leszögezte: "nem hagyhatjuk", hogy Orbán Viktor kivezesse az országot az európai nemzetek közösségéből.   Az a bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor Ázsiát választja Európa helyett, hogy a lehető legtöbb becsmérlő szót az Európai Közösségről mondta, a lehető legtöbb dicséretet pedig azokról a diktatúrákról és féldiktatúrákról, amelyekhez "ő egyébként szívvel és lélekkel csatlakozni akar" – fogalmazott a szocialista politikus. Mi, magyar szocialisták "azt üzenjük Orbán Viktornak, hogy nyugodtan mehet keletre, mi maradunk" – tette hozzá.

    Az ellenzéki politikus a megjelenteket arra kérte, hogy menjenek el vasárnap szavazni és támogassák a baloldali összefogás jelöltjeit.    Szanyi Tibor, aki egyben a szocialisták európai parlamenti listavezetője, szólt arról is, hogy elindult az EP-választási kampány.    A vasárnapi választásról azt mondta, "aki otthon marad, az Orbán Viktor hatalomban maradására szavaz".

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.