Választás 2014 - LMP: a CÖF számoljon el a kampányköltéseivel!

Budapest, 2014. március 30., vasárnap (MTI) - Az LMP arra szólította fel a Civil Összefogás Fórumot (CÖF), hogy a kampány végén számoljon el, milyen forrásból mennyit költött a Fidesz támogatására.

 

    Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy az LMP a következő ciklusban azért fog dolgozni, hogy "korlátok közé szorítsa a kormányzati propagandát, valamint, hogy a civil szervezetekbe kiszervezett politikai kampányok lehetőségét korlátozza és a szereplőket elszámoltathatóvá tegye".

    A párt álláspontja szerint a CÖF-nek kötelessége elszámolni a kampányköltéseivel. A párt társelnöke azt írta: világossá vált, hogy a Fidesz a CÖF-höz szervezte ki negatív kampányát és kampányvégi demonstratív mozgósítását is.

    Schiffer András közleményében jelezte: az LMP korlátozná annak lehetőségét, hogy politikai pártok "álcivil szervezetek mögé bújva" folytassanak kampányokat, megkerülve ezzel a kampányfinanszírozási szabályokat. Hozzátette: szigorú korlátok közé szorítanák a kormányzati kampányokat is.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.