Választás 2014 - Gyurcsány bizalmat kért a "kormányváltó erőkre" szavazóktól

 Kaposvár, 2014. április 2., szerda (MTI) - Bizalmat kért a "kormányváltó erőkre" szavazóktól szerdai kaposvári fórumán a Demokratikus Koalíció elnöke.

 

    Adjanak bizalmat és időt, legyen kitartásuk - kérte Gyurcsány Ferenc  mintegy 400 fős hallgatóságától.   A politikus annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a "kormányváltó erők" győzni fognak április 6-án.   Azt mondta, soha egyetlen egy kormánynak nem volt olyan nehéz dolga, mint amilyen Mesterházy Attiláé lesz.

    "Lehet küldeni üzeneteket a legnehezebben élőknek, hogy egy picikével jobb lesz (...), de többet adni akkor lehet majd, ha végre elindul az ország, amely négy éve egy helyben áll" - fogalmazott a volt miniszterelnök.     Úgy vélekedett: hónapokra, talán egy évre is szüksége lesz Mesterházy kormányának ahhoz, hogy meggyőzze a világot, Magyarországon érdemes és lehet befektetni, munkahelyet teremteni, mert itt jog- és tulajdonbiztonság van, "a kormány nem szól bele mindenbe, ami az ő érdekeit sérti, hanem ez egy élhető ország".   A Demokratikus Koalíció elnöke arra szólította fel a résztvevőket, "akkor szavazzanak Mesterházy Attilára és a kormányváltókra, ha pontosan értik, hogy másnaptól az élet nem lakodalmas menet".

    Gyurcsány Ferenc szerint az országgyűlési választás tétje az, hogy merre tart ez az ország, Nyugatra, ahova mindig is tartozni akart, vagy Keletre.   "Keleten nincs keresnivalónk. Azért nincsen, mert Kelet ma nem a szabadság világa, hanem az alávetettség világa, az önkény világa, mi meg nem ezt szeretnénk" - mondta a politikus, hangsúlyozva: "a magyar emberek jövője nem Keleten, hanem Nyugaton van". 

    A választás tétje az is, hogy az emberek "visszaszerzik-e a saját személyes életük fölött való rendelkezés jogát, vagy átadják a miniszterelnöknek" - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc, aki arra bíztatott mindenkit, "akarjanak egy másik országot álmodni", egy olyan országot, ahol mindenki  nyugodtan és szabadon élheti az életét, "olyan országot, ahol a miniszterelnök nem gondolja azt, hogy van beleszólása a mindennapi életünkbe".   "Magyarország jövője szempontjából történelmi útválasztás előtt vagyunk" - mondta Gyurcsány Ferenc, aki úgy vélekedett: "ha sokan megyünk el szavazni, akkor minden bizonnyal mi fogunk győzni, ha kevesen, akkor inkább ők".  A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a "kormányváltó erőknek" azért kell győzniük, "mert meg kell szabadulni attól az orbánizmustól" (...) amely Magyarországot le akarja téríteni az egyetlen elfogadható útról, mert "mi nem Moldova akarunk lenni, hanem (...) inkább,  Felső-Ausztria". 
    "Ők menjenek Keletre, mi az ország egészét Nyugatra akarjuk vinni, mert ez az ország történelmi jövője" - jegyezte meg Gyurcsány Ferenc.

    Kolber István, a Demokratikus Koalíció Kaposváron induló országgyűlési képviselőjelöltje a lakossági fórumon a választás tétjéről szólva azt mondta: vasárnap nem csupán kormányt, hanem sorsot is választ az ország.  "Fontolja meg hát mindenki, hogy olyan sorsot válasszon, amellyel teljes szívvel tud azonosulni" - fogalmazott a politikus, azt hangsúlyozva: "mi, demokratát a szabadságot és a Nyugatot választjuk".

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.