Választás 2014 - Az FKGP 12 pontja

Budapest, 2014. március 14., péntek (MTI) - Tizenkét pontban foglalta össze a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (FKGP) elnöke pártja programját pénteken, a Kossuth Rádió országos listát állító szervezeteket bemutató műsorsorozatában.

Hegedüs Péter legfontosabb terveik közé sorolta a földtörvény azonnali módosítását, a magyar föld elidegeníthetetlenségének biztosítását, a földbérletpályázatok felülvizsgálatát, a zsebszerződések érvénytelenítését. A tizenkét pont között szerepel az őstermelők és a családi gazdaságok, a kisgazdálkodások megerősítése, „egészséges birtokrendszer” kialakítása.

Az FKGP elnöke azt mondta, szorgalmazzák az uniós szintű minimálbér bevezetését uniós forrásból, a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását a hivatásosoknak, a bányászoknak, a több gyermeket vállaló nőknek. Szeretnék, ha már három gyerektől lehetne választani a főállású anyaságot, és megteremtenék a családi csődvédelmet - mondta.

Hegedüs Péter közölte, az alapvető élelmiszerekre 5 százalékos áfát, a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak az első évben adó- és járulékmentességet javasolnak.

Az Isten, haza, család értékrendet 106 éve tartja a párt, ez még ma is vonzó, és nagyon sok fiatalt is megérint - mondta az FKGP elnöke.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.