Toók László

Toók László

Toók László Zoltán Egerben született 1949-ben. Postaforgalmi Technikumot végezett Budapesten, majd különböző postai továbbképzéseken vett részt, végül postatiszti oklevelet szerzett.1968. január 9-től a Magyar Posta Debrecen 1. posta majd a Posta Gépjármű Szállítási Üzemnél területi ellenőr, gondnokság vezető, biztonságszervező, munkavédelmi előadó, emelőgép-ügyintéző munkaköröket látott el. A sport területén is jeleskedett: lövész edző, nemzetközi bíró, sportszerszervező menedzser. 2009 óta nyugdíjas. 1971-ben házasodott meg,  2 fiú, 1 lány édesapja.

- Mi az, amit javítani szeretne a lakóterületén?

2014 augusztusától lakom a 3. számú választókerületben. A Félegyházi Tamás utcai lakásunkban nevelkedtem, mert édesanyám itt lakott, vagyis a területtel korábban is volt kapcsolatom. Úgy ítélem meg, hogy a városnak ez a része kevésbé fejlődik, mint más körzet. Ezért gondoltam, hogy segíteni kell és segíteni tudnék az itt lakóknak, vállalkozásoknak.

- Miért nem egy sikeres pártot választott, miért a se bal, se jobb oldali, hanem a kiegyensúlyozottságra törekvő DISZ-t választotta?

A DISZ gondolkodásával egyetértek, így született a kapcsolatom. Sokféle ember alkotja, de egy közös, a becsületesség. A szélsőséges gondolkodásúak meg sem keresnek. Akik a DISZ-nek tagjai, elfogadják a jót, akár baloldali, akár jobboldali. A jó az jó itt is, ott is. Ezt az értékrendet szeretem.

- Mi lenne városi szinten a legsürgősebb tennivaló?

Fontos lenne javítani a debreceni vállalkozások foglalkoztatásán, saját munkaerők alkalmazásával, munkáltatásával.  Például a vagyonvédelemben, ahol szinte éhbérért, minimálbér alatt foglalkoztatják a dolgozókat. A vagyonvédelemben dolgozók felkarolása nagyon fontos lenne. De nagyon fontos a közbiztonság javítása is. Ha a városnak az államnak nincs pénze rá, akkor önkénteseket kell szervezni. Addig, amíg támogatás nem szerezhető.

És hagy térjek vissza még egyszer arra, hogy miért a DISZ mellett döntöttem!  DISZ-t azért választottam, mert nem elkötelezett egy párttal sem. A programjában szerepel a  sport támogatása is. Én magam  dinamikus lövészettel foglalkozom, mesteri fokozatot értem el, és a szövetség főtitkáraként tevékenykedem. Célunk a mozgássérültek lövészetre nevelése, versenyeztetése. Ez pedig segítség, támogatás nélkül nem megoldható.

Úgy gondolom, hogy ezt a szép célt a lakosság is támogatni fogja, mert ez a terv, az egész városra kiterjeszthető.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja