Több ezer látogató a honvéd középiskola standjánál

Az iskola képviselői

Ha az ember game showra látogat, nincs abban semmi különös, amikor zöld hajú mesefigurákkal, zombikkal, a Gyűrűk ura, vagy a Star Wars szereplőivel találja szemben magát. A Syma Csarnokban megrendezett PlayIT Shown azonban rajtuk kívül még több ezren megfordultak a debreceni honvéd középiskola standjánál.

A Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium két katonaoktatója és két növendéke várta az érdeklődőket a budapesti Play IT Show elnevezésű számítástechnikai kiállítás és vásáron. Az évente kétszer (tavasszal és ősszel) megrendezett expo minden alkalommal több mint 14 ezer embert, köztük családokat, általános és középiskolásokat vonz a helyszínre.

A video és számítógépes játékok világában jártas résztvevők óriási érdeklődéssel fordultak a valódi fegyverek, harci járművek, a katonák és a honvéd középiskola felé. A Gábor Dénes katonaoktatói és növendékei reggel kilenc órától este kilencig sok száz látogatóval ismertették meg az iskolában zajló honvédelmi oktatást, a katonanövendékek mindennapjait. Több ezren látták a kivetítőn a különböző rendezvényeken, a hétköznapi eseményeken készült fotókat és az iskoláról készített promóciós kisfilmet. Több mint háromszázan töltötték ki a tizennégy kérdésből álló honvédelmi totót, amiért cserébe ajándéktárgyakat kaptak a válaszadók.

A HM Miniszteri Kabinet Sajtóosztálya szervezőmunkájának köszönhetően a Magyar Honvédség standja egyébként második alkalommal vett részt a neves eseményen. Ezúttal az MH Budapest Helyőrség Dandár, az MH Ludovika Zászlóalj, az MH Altiszti Akadémia, a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. és a HM Miniszteri Kabinet Honvédelmi Kötelék Programiroda mellett a HM Parlamenti Államtitkárságához tartozó Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium is képviseltette magát.

Markovics Zita hadnagy

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.