Távozzon a Klik elnöke és Hoffmann Rózsa is!

Budapest, 2014. január 27., hétfő (MTI) - Az LMP szerint egyértelmű, hogy a most nyilvánosságra került jelentés alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) „feladatai elvégzésére alkalmatlan elnökének” és a köznevelésért felelős államtitkárnak egyaránt le kell mondania.

Így reagált Osztolykán Ágnes, az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke hétfői közleményében az Index írására. A cikk szerint Szabó Balázs miniszteri biztos hetekig vizsgálta a közoktatás legfőbb irányító szervét. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról és elnökének tevékenységéről egyebek között azt írta: azt hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. A jelentés személyesen az elnököt hibáztatja a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért és a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is - ismerteti az Index.

Az LMP-s politikus szerint a kormány által felkért miniszteri biztos kiszivárgott jelentése alátámasztja az LMP kritikáit és világossá vált, hogy „nemcsak alapvetéseiben volt elhibázott a központosításra építő átalakítás, de gyakorlati végrehajtását, kivitelezését is kínos szakmai inkompetencia jellemzi". 

„A botrányok sorozata, az üres magyarázatok és a mindent eluraló káosz alapján egyértelmű, hogy a közoktatás hoffmanni reformkísérlete a második Orbán-kormány egyik leglátványosabb kudarca. Minden olyan nap, amit a KLIK elnöke és a köznevelésért felelős államtitkár felelős pozíciójukban meghagyva töltenek el, tovább mélyíti a magyar közoktatás válságát" - írja Osztolykán Ágnes.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.