Reformok a Debreceni Vöröskeresztnél

Életet ment a véradás

Komoly reformokat ígér a cívisváros és környéke véradói számára Reichert Tünde, a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradószervezője.

A december közepe óta szervezőként dolgozó Reichert Tünde szerint az egyik legfontosabb feladat a cégek és közintézmények megszólítása, annak érdekében, hogy minél több ember számára lehetővé tegyék a véradás lehetőségét.

Mint elmondta, kevés a véradó, így sajnos a vérkészlet is alacsony, kevesen tudva azt, hogy egyetlen karnyújtással akár három ember életét is megmenthetjük.

A szervező szerint már kisgyermekkorban fontos elkezdeni a véradás tudatára való nevelést, ezért tervei szerint az óvodákat is felkeresi, annak reményében, hogy a gyermekek később követik szüleik példáját.

Kérdésünkre, hogy a nagyobb debreceni bevásárlóközpontok megfelelő helyszínt jelentenek-e a Vöröskereszt számára, elmondta, ezek nem célzott bázisok, de kétségtelen, hogy ezeken a helyeken is lehetővé kell tenni a véradást. A legnagyobb debreceni bevásárlóközpontban például egy évben háromszor is szerveznek véradást.

Reichert Tünde szerint a legfontosabb az embereken való segítségnyújtás és ennek fontos alapját képezi a véradás, a feltételeit pedig mindenki számára biztosítani kell.

Toók László

Hozzászólások

Jól ír ez a Toók.....

Jól ír ez a Toók.....

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.