Pintér Sándor: nyilvánosságra lehetne hozni az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült jelentés egy részét

Budapest, 2014. január 7., kedd (MTI) - Pintér Sándor belügyminiszter szerint eljött az ideje annak, hogy a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök Balatonőszödön elmondott beszédének kiszivárogtatásával kapcsolatban keletkezett titkosszolgálati jelentés egy részét nyilvánosságra hozzák.

 

    A belügyminiszter erről a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt kedd este. Mint mondta, teljes egészében nem tudják feloldani a titkosítást, nyilvánosságra hozni a dokumentumokat, mert az érintetteknek személyiségi jogaik vannak, és az a titkosszolgálati munkatárs, aki ebben az ügyben tevékenykedett, nem lesz alkalmazható a jövőben. Hozzátette: vannak a jelentésnek olyan részei, amelyek nem tartalmaznak államtitkot vagy olyan adatot, amely veszélyeztetné bárkinek az életét, tevékenységét, ugyanakkor nem biztos, hogy egy-egy rész teljességgel be tudná mutatni a történetet. Lehet, hogy félrevezetné azokat, akik csak részinformációkat kapnak meg - fogalmazott Pintér Sándor.


    A 2006. október 23-i utcai demonstrációval kapcsolatban azt mondta, százas nagyságrendű azon rendőröknek a száma, akiket elbocsátottak, mert aznap szolgálatteljesítés közben bűncselekményt, szabálysértést vagy "gyanús cselekményt" követtek el, és "a testület nem vetette ki magából" őket.MTI 2014. január 7., kedd 22:05

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.