OS - Az LMP parlamenti frakciójának közleménye

Budapest, 2014. augusztus 9., szombat (OS) - Kik a kiváltságosok Andrew G. Vajna magyar filmbirodalmában?

 

Az LMP elkötelezte magát, hogy felderíti a Filmalappal kapcsolatos furcsaságok sorát. Miközben továbbra is várjuk a választ Andrew G. Vajnától a Filmalap milliárdjaival kapcsolatban, újabb, az összeférhetetlenség gyanúját felvető eseteknek szeretnénk utána járni.
 
Már nem először fordul elő a Filmalappal, hogy valakik duplán jól járnak: munkaviszonyban állnak a szervezettel, ráadásul az általuk jegyzett produkciók állami támogatásban is részesülnek. A legújabb esetekre a közelmúltban derült fény. Bereczki Csaba ahogy leköszönt a szervezet nemzetközi igazgatói pozíciójából, máris igen komoly állami támogatásban részesülhet produkciója után. Geszti Péter pedig úgy dolgozik a Filmalapnak marketingesként, hogy a producerként általa jegyzett alkotás több millió forintot kapott - saját munkaadójától.
 
A Lehet Más a Politika szerint ezek a példák felvetik az összeférhetetlenség gyanúját, ráadásul tartunk tőle, hogy nem egyedi esetekről van szó. Az LMP ezért utána fog járni a Filmalappal kapcsolatos furcsaságoknak: közérdekű adatkérés során kikértük a szervezet által megkötött támogatási és munkaszerződéseket. Át fogjuk vizsgálni, vajon üzemszerű működésről van-e szó, amikor valakik duplán jól járnak az állami adóforintokkal gazdálkodó Filmalappal. Kik a kiváltságosok Andrew G. Vajna magyar filmbirodalmában?
 
Ikotity István
az LMP országgyűlési képviselője
 
Komlósi Csaba
az LMP kulturális szakszóvivője
     

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.