Nyár közepére lehet új elnöksége az MSZP-nek

Budapest, 2014. május 26., hétfő (MTI) - Július közepére lehet új elnöksége az MSZP-nek, ha a választmány elfogadja a jelenlegi vezetők lemondását - mondta Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A pártelnök szerint ha a párt választmánya elfogadja az elnökség lemondását, 45 napos tisztújításnak néznek elébe, ezért az esetleges vezetőségváltást - az önkormányzati választások előtt - komolyan mérlegelni kell.

„Nekünk a legbonyolultabb az alapszabályunk a többi párt között, ezért én azon is elgondolkodnék, hogy érdemes rajta változtatni” - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy nem akar lemondani a parlamenti frakcióvezetői posztjáról, mert „az egy másik terepe a politizálásnak”. Hozzátette, a választmányi ülésen mérlegelniük kell azt is, hogy milyen ütemben, és hogyan hajtják végre az esetleges újításokat a pártban, és erről „élénk” politikai vitára számít.

A szocialista párt európai parlamenti választási szereplésével kapcsolatban úgy vélekedett: a legfőbb probléma az lehetett, hogy nem sikerült mozgósítani az április 6-ai országgyűlési választás után a támogatóikat, aminek az is lehet az oka, hogy az MSZP szavazói „nagyon csalódottak voltak”, illetve nem érezték a mostani esemény súlyát.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.