Nem jött össze a második bravúr

Csernyánszki Liliána nehéz betörése  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler női kézilabda-csapata a Bukarestből elrabolt pont után hazai pályán is meg szerette volna lepni a BL-ben a CSM Bucuresti alakulatát. A románok azonban a teltházas Hódosban már a meccs elején megmutatták erődominanciájukat, és megnyerték a rangadót.

Már egy nappal a meccs előtt sem lehetett jegyhez jutni, így garantált volt, hogy a nemzetközi derbin teltház előtt lép pályára a Loki. Így is lett. Hosszú percekkel a kezdés előtt megtelt valamennyi szék a csarnokban, mire elkezdődött a csapatbemutatás.

A románok kezdték jobban a találkozót, noha a debrecenieknek is rendre érkeztek a lehetőségek, ám Eriksson, a bukaresti kapus lehúzta a rolót. Esélytelennek tűnt bevenni a svéd válogatott hálóőr kapuját. Megérkeztek az első hétméteresek is, ám Töpfner Alexandrán, majd Petrus Mirtillen is kifogott a kapu. Több mint tíz és fél percnek kellett eltelnie, hogy a bal szélről Vámos Míra találatával megérkezzen az első – szépítő – gól. A papírforma megmakacsolta magát, és nem engedett a csodának. Beállóban Crina Pintea is agilisan mozgott, rendre eljutottak hozzá a bejátszások, Catherine Gabrielnek pedig nem sikerült megfognia a ziccereket. Átlövésekből sikerült zárkózni a vendégekhez, de 3-4 gól környékén állandósult a különbség. A félidőre egészen hatig növelte előnyét a CSM: 9-15.

A fordulást követően 4-0-s rohanással kezdte a csatát a piros-fehér alakulat, bár hosszútávon ez sem fogott ki Erikssonon. A bukarestieknél Neagu sérülés miatt hiányzott, de Arntzenék magabiztosan termelték egyik legnagyobb sztárjuk nélkül is a gólokat. A végére szemmel láthatóan elfáradt a Vasutas, kapkodóvá vált a játék. Sorozatban jöttek az eladott labdák, amelyekből gyorsan indula román csapat. Ziccerek is kimaradtak szélről, így sajnos elmaradt az újabb magyaros bravúr a Hódosban.

Noha a lányoknak így is szüntelen vastaps szólt, hiszen a szeptemberi nemzetközi rajt óta a Bajnokok Ligájában hét pontot gyűjtöttek, ezzel pedig a válogatott szünet előtt továbbjutásra állnak, pontegyenlőségben a Brest alakulatával.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.