Napi hírek

Újabb milliárdok a Csokonai Színházra

A debreceni Csokonai Színház felújítására további 3 milliárd 810 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

Elkezdődött a Főnix Csarnok felújítása

A jövő évi férfi kézilabda Európa-bajnoksághoz kapcsolódva átfogó felújításon esik át a Főnix Csarnok. A 18 éves létesítmény biztonságosabb, energiatakarékosabb és modernebb lesz. A munka október végéig befejeződik – jelentette be Papp László polgármester 2021. február 11-én a helyszínen.

Legalább hat hónap védettség

A koronavírus ellen termelt antitestek a megfertőződést követően még legalább hat hónapig kimutathatóak a szervezetben az emberek 88 százalékánál egy brit tanulmány szerint.

Sínen a Vasutas

Aki gondolkozott már rajta, hogy a zártkapus meccsek korában, vagy akár a „szabad” időszakban együtt szeretne utazni kedvenc lokistáival, most elérkezett számára a lehetőség. A Vasutas-szerelvény ugyanis sínre állt.

Sanghajiak Debrecenben

Várhatóan 2023 első negyedévében kezdi meg működését az üzem, amelyet a sanghaji központú Semcorp épít lítium-ion akkumulátor elválasztó fólia (LiBSF) gyártására Debrecenben - tájékoztatta a vállalat keddi közleményében az MTI-t.

Az időjárás hatással van a vírusok terjedésére

A napsütéstől a hőmérsékleten és az esőn át a páratartalomig valamennyi időjárási elem hatással van a vírusok terjedésére - mondta  a Debreceni Egyetem (DE) meteorológiai tanszékének vezetője az intézmény internetes portáljának adott, az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozatában kedden.

Fájdalomcsillapítók vény nélkül

Ismét vény nélkül kapható az Algopyrin fájdalom- és lázcsillapító tabletta és más, metamizol tartalmú gyógyszerek - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet csütörtökön a honlapján.

Debreceni színházi siker

Ráckevei Anna vehette át a legjobb női alakítás díját a Csokonai Színház Lear című előadásában nyújtott alakításáért a Vidéki Színházak Fesztiváljának szerdai díjkiosztóján.

Munkácsy-emlékérmeket bocsátottak ki

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója előtt emlékérmékkel tiszteleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB): a tízezer forint névértékű ezüst és kétezer forint névértékű színesfém emlékérméket hivatalosan az MNB ügyvezető igazgatója bocsátotta ki szerdán a debreceni Déri múzeum Munkácsy termében.

Színházi siker

Szabó K. István kapta a legjobb rendezés díját a brassói 29. Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválon Örkény klasszikusa, a Macskajáték debreceni színreviteléért. 

Oldalak