Moszkvába megy Debrecen és Hajdúszoboszló

Turisztikai szakmai esemény keretében mutatkozik be Moszkvában május 20-án Debrecen és Hajdúszoboszló – tájékoztatta a Díszpolgárt a Debreceni Városháza.

A két várost képviselő szálláshelyadók, turizmushoz kapcsolódó intézmények, gyógyfürdők, attrakciógazdák és a debreceni repülőtér szakemberei prezentációk keretében mutatják be szolgáltatásaikat, amelyek elsősorban a két város nemzetközi vonzerőt képviselő gyógyhatású termálvizeihez kapcsolódó turisztikai termékek. A delegációban az önkormányzatokat Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere és dr. Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere képviseli.

Debrecenben és Hajdúszoboszlón az elmúlt években dinamikusan nőtt az orosz vendégek által itt töltött éjszakák száma. Az orosz turisták elsősorban egészségturisztikai céllal utaznak a régióba, viszont keresik a helyi programokat, nagyrendezvényeket. Jelentős potenciál van a fesztiválokban is, különösen azért, mert a gyógyturisztikai céllal érkező vendégkör korát tekintve markánsan az oroszok a legfiatalabbak. A gazdag kulturális kínálattal rendelkező nagyváros és a fürdőváros számára fontos az orosz piac, hiszen az onnan érkező vendégek jellemzően több hetet töltenek nálunk, s különböző extra szolgáltatásokat is igénybe vesznek. A gyógyvíz mellett egyre nagyobb igény mutatkozik a magas színvonalú orvosi-gyógyászati szolgáltatásokra is.

A moszkvai programot az 1000 Út utazási iroda és a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai külképviselete szervezi a debreceni és hajdúszoboszlói önkormányzat, valamint a turisztikai desztináció-menedzsment (TDM) szervezetek közreműködésével. A bemutatkozás költségeit a résztvevők közösen finanszírozzák.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.