Magyar győzelem a junior női kézilabda vb megnyitóján

Tóvizi Petra góldobása  Fotó: Czeglédy Zsolt (MTI)

A foci mellett a kézilabdában is a világ legjobbjai vetélkednek, ezúttal az orosz eseményekkel egyidőben, Debrecenben. Két héten át, a július 14-i döntővel bezáróan, két tucat ország legjobb húszéves hölgyei dönthetik el, hogy 2018-ban kik a glóbusz legjobbjai.

Huszonegyedszer futnak, ütköznek a serlegért, a legutóbbi első, Dél-Korea is itt van a cívis városban.

A Főnix Csarnok és a Hódos a helyszín, a két létesítményt úgynevezett szurkolói falu köti össze, ahol hideg sör mellett, akár a nagyobb labdával küzdők  oroszországi meccseit is nézheti bárki az óriás kivetítőn.

De térjünk vissza a vasárnapi nyitányhoz!

Hatalmas színpad, hatszázmilliós díszlet és fények orgiája fogadta a nyitó ünnepség közönségét. Csaknem háromezren tapsoltak a látványnak, a szokásos protokoll után, a résztvevő országok zászlóinak felvonulását követően két világsztár, a horvát duó, a 2Chello káprázatos programja nyűgözte le a nagyérdeműt. A fiatal csellisták saját hangszerre készült feldolgozásait nem véletlenül látták már húsz millióan a legnagyobb videó megosztó csatornán. Ezen az estén is brillíroztak, elsősorban Rolling Stones, AC/DC feldolgozásaikkal. Nagy meglepetés érte őket is: A zeneszerzői karriert is ápoló debreceni édesség gyáros, Felföldi József, külön erre az alkalomra, nekik írta meg Dreams, Álmok című új albumát. A két csellóra íródott, három tételes mű CD-jét a szerző személyesen adta át a virtuózoknak a helyszínen.

Ezek után következett a nyitó meccs a magyar és a brazil válogatott között.

A mieinknél helyet kapott a Loki beállósa Tóvizi Petra is, aki öt góllal vette ki részét a kétszer hatvan percből. Több, élvonalbeli játékos is pályára lépett a honi együttesben: Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya a Fradiból, Klujber Katrin a Dunaújvárosból, Fodor Csenge Győrből öltötte magára a címeres mezt. Kicsit döcögősre sikeredett a derbi, de végül Tóviziék 27:24-re hozták a kötelezőt.

A 24 csapatból egy híján mindenki jelen volt, a kivételt az elefántcsontparti válogatott okozta. Párizson keresztül szerettek volna eljutni hozzánk, de nem kapták meg idejében a francia vízumot. Így kérdéses, hogy az első meccsüket, a Norvégok ellen, mikor játsszák le, ha egyáltalán létrejön a találkozó. A szervezők vasárnap este még nem tudták a választ.

A magyarok legközelebb 4-én, szerdán este hat órától játszanak a Főnixben, csoportjuk következő ellenfelével, a portugálokkal.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.