Loki = Balmazújváros?

Itt akár még egy városi rangadó is lehet

Aludtam rá egyet, de még most sem látok a pipától. Igen, a DVSC-Kaposvár meccsről van szó.

Először is tisztázzunk valamit! A Vitelki-Kriston páros nem tehet semmiről. Ezt ők  mondták. És én hiszek nekik. Utána néztem. Annyit értenek a magyar NB I-hez, mint én az einsteini relativitás elmélethez. És ezt nem cikizésből mondom. Gondoljunk bele, hány elsőosztályú derbin koptatták a kispadot! Magam előtt látom Kriston Istvánt - a szurkolók  csak Pilunak hívják, mint az egykori tatabányai Vincze Istvánt  - amikor megcsörrent a telefonja Putnokon - ott volt edző a harmadosztályban -, és egykori csapattársa, a Vitya szólt: menni kéne Debrecenbe a Lokihoz, mert Herczeg Bandi nem vállalja. Én vagyok a legalkalmasabb, mondta a hajdani diósgyőri ikon, te  meg jössz mellém havi, legalább 8 ezer euróért.

Hát így. Ők jöttek, láttak és csak veszítettek.

Magam előtt látom a péntek délelőttöt, amikor Kriston böngészi a világhálót és megpróbálja megfejteni, hogy a Kaposvárnak miért Rákóczi a neve. Aztán eszébe jutott, biztos azért, mert Putnok is ugyanúgy Borsodban van, mint Ónod, ahol 1707-ben a Rákóczi vezette országgyűlés kimondta a Habsburgok trónfosztását. És onnan már csak egy köpés Kaposvár.  Ezért a tudásért már jár a pro licenc.

Na, kb. ennyi köze volt a Debrecennek a Vitelki-Kriston duó alatt az NB I-hez.

Az eredményt tudjuk, a tömeg tüntetett, Vitya szabadkozott, Tőzsér mosolygott, Bódi majd szétrobbant, közben fent, a stadion tetején, a sky boxok egyikében tanácskozott Szima Gábor, Kósa Lajos és Papp László polgármester. Utóbbi kettő piszkosul mérges lehetett,  és valószínű, közölték Szimával, ne kaszinózzon itt a lehetőségekkel, azonnal kérjen lapot 19-re.

És megtörtént. A diósgyőri duó állítólag szombaton csomagolt, este pedig kiderült, kedden Újpesten már Kondás Elemér ül újra a Loki kispadján. Azt mondták, ezt hétfőn bejelentik.

Csakhogy időközben voltak meccsek, amelyek eredményei nem a Debrecennek kedveznek. A Paks kettőt vágott idegenben a matyóknak, az UTE begyűjtötte a három pontot a kupagyőztes Honvéd ellen, és ha a Zalaegerszeg csak egyet is szerez vasárnap, a DVSC a kieső, 11-ik helyen várja a keddi, Megyeri úti rangadót. Ismervén a sorsolást, a hátralévő hat fordulóban csoda kellene, hogy jövőre ne a másodosztályban találják magukat Harisék.

Hogy mikor és miért romlott el minden, csak pletykákból ismert, hiszen a tulaj és beosztottjai nem nagyon osztják meg gondjaikat másokkal.

Hallani, hogy Herczeg és Szima nem beszélnek egymással, Garba sértődött, mert télen nem engedték el Kínába, Milunovics hiányolja, hogy nem játszik és Tőzsért is megviselte, hogy csökkentették a fizuját kétezer euróval. 

Más kérdés, hogy vannak erőnléti és elsősorban képességbeli problémák.

Mi jöhet még?

Ha kiesik a gárda, nem lesz meg az áhított foci piramis. A másodosztályból felkerülni nagyon nehéz. Ősztől ott a Vasas, a Nyíregyháza, a Csaba és a többiek. Arról már nem is beszélve, hogy az MLSZ két, 12 csapatos csoportot tervez, tehát csak az elsők jutnak majd fel. És innen már csak néhány lépés, hogy mindenki bedobja a törölközőt, és oda jusson a vasutas csapat, mint nemrégen a Balmazújváros.

Úgy tűnik a politika felállt a rulett asztaltól, elengedte a krupié kezét.

Egy másik lehetőségről tárgyalhatnak. Érlelődik, formálódik egy fiatal, hamarosan ütőképessé váló társaság az egyetemi klubban. Augusztustól a DEAC meccseit is nézhetjük a Nagyerdei Stadionban. És higgyék el, kiválóak, értelmesek, intelligensek, zömében diplomások. 

Kívánom, ne ez legyen  a forgatókönyv!

Miben bízhatunk? Eli bá' csodájában, vehemenciájában, szakértelmében, meg abban, hogy neki nem kell a netet böngésznie ahhoz, hogy tájékozódjon a lila-fehér szerelésről.

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.