Loki: arcpirító háromkettő oda

Liga Kupa meccset játszott kedden délután a DVSC-TEVA gárdája, az örök rivális viharsarki egyesület, a Békéscsaba ellen. Pár esztendeje még zúgott a lelátó, ha véletlenül összeakadt egymással a két csapat a zöld gyepen. A szurkolók nem szívelik egymást - és akkor még finom voltam -, talán nagyobb a feszültség a két ultra tábor, mint a nyíregyházi és a debreceni között.

Na, most mi volt? Egyetlen zászló, egyetlen drapi, és egyetlen „B” közepes sem volt jelen egyik csapat részéről sem. Tény, ennek a mesterségesen és feleslegesen létrehozott, a magyar sajátságokat magán viselő, harmadik számú kupának első perctől nincs tekintélye. Azért így is összejött vagy nyolcszáz szotyolázó.

A klubok arra használják ezt a sorozatot, hogy játéklehetőséget adjanak a fiataloknak, a feltörekvő nemzedéknek, az utánpótlásnak.

Ehhez képest a Loki a legerősebb tizenegyével kezdett a másod osztályú, de annak is tartalék focistáival felálló Csaba ellen.

Gondolom, Kondás mesternek ezzel az volt a célja, hogy nagyarányú győzelemmel próbálja kiengesztelni a megmaradt szimpatizánsokat az utóbbi hetek gyenge mutatványai után.

És akkor mi történt? Nem telt el fertály óra és máris kettővel mentek az egykori debreceni pályaedző, Zoran Spisljak tanítványai. A valamikor tehetségnek indult Ferenczi mellett úgy húztak el a jobb szélen, mint a bécsi gyors a ladányi személy mellett. Pocsékul - nincs más jelző -, lélektelenül és meglehetősen indolensen  -, azt nem lehet mondani, hogy kergette-terelgette a lasztit a hazai egylet.

A játék képe szünet után sem változott, Mészáros egy szöglet után ugyan begyötörte a labdát, de hamarosan lehűtötte a kedélyeket az ellenfél, a kapott tizenegyesnek örülhettek. Szerencsénkre a kapufát találta el a csabai kapitány. Ezután azért berámolták még a harmadikat, amire Volas csak egyet tudott kontrázni.

A szégyen megesett, két hazai Liga Kupa meccsen, két NB II-es ellenféltől mindössze egy pontot rabolt a Loki.

Nagy gáz van uraim! Ezt mondom, mondjuk hetek óta, de semmi érdemi nem történik. Igaz, ma az egyik internetes portálon négy DVSC bérletet kínáltak megvételre féláron. Hol van tehát a beígért tízezer állandó vevő? Sehol! Erre a produkcióra ugyanis nincs vevő. Szánalmas, gagyi, leértékelt, akcióban sem kellő termékért nem áll sorban senki.

Vasárnap jön a Kecskemét, félő, hogy a Nagyerdei Stadionban nem lesznek többen ezernél.

Azt mondják, a hetek óta tartó blama már-már edző buktató. Kondás Elemér májusban az év trénere lett az MLSZ szavazáson. Mit felejtett el négy hónap alatt, nem tudom. Azt viszont igen, hogy a nézők elfelejtik lassan a DVSC-t. A főszponzor TEVÁ-ról nem is beszélve.

Míg ezeket írom, nézem közben a Dortmund-Arsenal BL derbit. Nem baj, hogy erről a sorozatról lemaradtunk. Tudunk mi égni itthon is!

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.