Klik – A Fidesz védi

Budapest, 2014. január 28., kedd (MTI) - A Fidesz-kormány a „Gyurcsány-korszak hozzá nem értésével és hazudozásival ellentétben” az oktatási rendszer működésének folyamatos javításán, a hibák feltárásán és kijavításán dolgozik - reagált a nagyobbik kormánypárt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál kialakult helyzetre keddi közleményében.

Ismertették: a tavaly szeptember 27-én megjelent miniszteri utasítás szerint Szabó Balázst éppen azért nevezték ki miniszteri biztossá, hogy átvilágítsa az oktatási rendszert és az újonnan létrehozott Klik szervezeti működését. A miniszteri biztos feladata, hogy a Klik eredményes és hatékony működéséhez szükséges fejlesztési javaslatokat megfogalmazza a további döntésekhez - hangsúlyozzák.

Az oktatás átalakítása a Fidesz szerint éppen azért volt szükség, mert a „Gyurcsány-korszak oktatási rendszere megbukott”. Úgy fogalmaznak: „több száz település iskolájára tettek lakatot és az iskolapadból tömegével kerültek ki a funkcionális analfabéták, akikre egy életen át tartó munkanélküliség és segélyezés várt”.

Ezzel szemben jelenleg a pedagógusok a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelési programban részesülnek, a hátrányos helyzetű gyermekek pedig ingyenes gyermekétkeztetést, ingyenes tankönyvet, kormányzati ösztöndíjat és szociális üdültetést is kaphatnak.

Az Index hétfőn számolt be arról, hogy Szabó Balázs miniszteri biztos a Klik tevékenységét vizsgáló jelentésében azt írta: a szervezet működését hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte.  A jelentés személyesen az elnököt hibáztatja a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért és a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is - ismertette az internetes lap.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága az MTI-nek küldött közleményében a cikkre úgy reagált: a minisztériumi átvilágítás a Klik hatékony működését segíti, a központ elnöke pedig változatlanul élvezi a miniszter bizalmát.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.