Kivéreztetik a családi napköziket (?)

Budapest, 2014. július 16., szerda (MTI) - Az LMP azonnali intézkedésre szólítja fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert a családi napközik létrehozására megítélt uniós támogatások kifizetése ügyében, az ellenzéki párt szerint ugyanis két éve áll a támogatások nagy részének folyósítása.

Szél Bernadett LMP-társelnök az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: februárban kérdésükre Lázár János azt válaszolta, hogy az alternatív gyermekelhelyezést biztosító intézményekre kiírt Támop-pályázat 10,4 milliárd forintos keretösszegéből 5 milliárdra már megkötötték a szerződéseket, az LMP információi szerint viszont eddig a pályázók töredékét fizették csak ki, a többiekkel az átszervezésekre hivatkozva a mai napig nem kötöttek szerződést.

A tét kétezer új hely a családi napközikben, félezer gyermekgondozó foglalkoztatása és sok-sok kisgyerekes anya munkába állása - fogalmazott Szél Bernadett, aki szerint miközben a kormány korábban elismerte, hogy a bölcsődefejlesztés nem lesz elég, az alternatív megoldást jelentő családi napköziket nem hagyja létrejönni, a meglevőket pedig kivérezteti.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.