Kishír gyászkeretben

Az I. Debreceni Szinkronszemle hivatalos díjkiosztója elmarad Halász János kulturális államtitkár elfoglaltságai miatt - erősítette meg a hírt Veress József, a szemle elnöke.

Még a március 8-ai debreceni virtuális díjkiosztón (se a díjak, se a díjazottak nem voltak jelen) Kerekes Sándor bizakodón utalt arra, hogy Budapesten egy későbbi időpontban, az államtitkár úr celebrálásában hamarosan lezajlik rangosan is az értékelés, amelyről az országos és a helyi sajtó is beszámol.

Úgy látszik, Budapestnek mindegy, hogy az a város, amely a múltban is megmentőn átvette a szinkronszemle stafétáját, és 2014. március 6-8-án debreceni kezdeményezésre újraindította ezt a rendezvényt, elfoglalja-e az őt megillető helyet az év „filmes térképén”! Egy ilyen „fapadosan is profi” szemle mit sem számít az országos nagy kulturális-üzleti tülekedésben? Talán nem véletlen, hogy a helyi sajtó munkatársai, különösen a Díszpolgár, kivette a részét ezen esemény archiválásában és részletes értékelésben. A három díj mellé egy negyedik is dukál, a debreceni sajtósoké, akik nem csak kiválóan tették a dolgukat, hanem alázattal szolgálták is Debrecen őrző szellemét.

Szűk Balázs

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.