Kézis szívek, csupaszív kézisek

Kézi(s) sütemények  Fotó: DMJV

Javában zajlik a kézilabda Európa-bajnokság, természetesen a magyar lányokkal. Itthon pedig javában zajlanak a korlátozások, ám ez sem tartja vissza a modern kor emberét, hogy a karácsonyra készülődjön. A szeretet ünnepéhez közeledve a debreceni kézis hölgyek is kiállnak a jó ügyért.

Bár Tóvizi Petra jelenleg épp a nemzeti válogatott beállói feladatait teljesíti, a DVSC Schaeffler itthon maradt tagjai szorgosan dolgoznak Debrecenben. Rendszeresen edzenek, sőt, amikor befejeződik a felkészülés, arra is jut idejük, hogy valamit „kisüssenek”. Egészen pontosan édes és sós sütemények kerültek ki a sütőből. A finomságok címzettjei pedig a Kenézy kórház dolgozói, akik a járványhelyzetben, szinte saját testi épségüket sem kímélve, éjjel-nappal azért munkálkodnak, hogy a kritikus időszak minél hamarabb véget érjen. És, persze, hogy a betegek mihamarabb egészségesként hagyják el a kórházat.

A kézilabdázók elsődleges feladata, hivatásukat tekintve, a sportban minél magasabb eredményt elérni, azonban, ha nincs bajnokság, szünetelnek a mérkőzések, a csupaszív hölgyek a mindennapok más, szintén kiemelkedően fontos területén is készek helytállni. Akadémista fiatal és a felnőtt alakulat képviselői együtt érkeztek a Kenézyhez, ahol már izgatottan várták őket a megfeszített tempóból végre kiszakadó egészségügyi munkatársak.

A játékosok átélhették, miről is szól, ha egy közösség tagjai között él olyasvalaki is, akit megtalál e különös, láthatatlan ellenfél. A Loki kétszer is hatósági karanténba került ősszel. Ezzel a kellemetlen élethelyzettel az emlékükben pedig annál nagyobb szeretettel, odaadással készíthették az ajándékot. Hiszen átérezték azok bizonytalanságát, akiknek e külsőre kicsiny alkotások hatalmas segítséget és melegséget nyújtanak a legnehezebb időszakban. A pályán kapusként brillírozó Csapó Kyra egy pillanatig a Kenézy dolgozóinak védőjévé vált, Kovács Anna ezúttal nem átlőtt, hanem adományozott, s a szeretet továbbadójává emelkedett. Az ifjú Fekete Dorina, a serdülő csapat játékosa pedig kortársainak képviselőjeként, a nagyok mellett mutat példát valamennyi fiatalnak. A jelenlegi időszakban, különösképp a karácsonyhoz közeledve, alighanem mindannyiunk számára követendő útmutatásként szolgálhat a piros-fehér lányok gesztusa.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.