„Kézicsata”: légióshad elleni rangadó következik

Öröm  Fotó: DVSC kézilabda

Pénteken folytatja bajnoki szereplését a DVSC-SCHAEFFLER, Pal Oldrup Jensen tanítványai a Kisvárda együttesét fogadják a Hódosban.

Az élvonalba 2016 tavaszán feljutó Kisvárda eddigi menetelése ugyan nem egy hollywoodi sikersztori, hiszen legelső idényük kínkeservvel kivívott bennmaradása után alaposan megerősödtek a tavalyi évadra, ám felemás szereplésük mindösszesen a bajnoki táblázat hetedik helyéhez volt elegendő. Idén azonban nem titkolt vágyuk szintet ugrani, s kilépni Európába, vállalásukhoz pedig nem kevesebb, mint kilenc különféle nációból szerződtettek játékosokat.

Az már persze sokkal inkább a jövő zenéje, hogy céljuk miként lesz megvalósítható a szisztematikusan, tervszerű elgondolások mentén kialakított csapatokkal szemben, ám most kedvenceink előtt a lehetőség, hogy megmutassák, valódi kohézióval, túlsúlyban helyi értékekkel és hazai játékosokkal, sokkalta előrébb lehet jutni egy csapatsportban, hogy a hosszútávú fenntarthatóságról és a magyar kézilabdázás számára termelt haszonról már ne is beszéljünk.

A KKC meccskereteiben mindezidáig négy, azaz 4(!) magyar játékos jutott szóhoz. Közülük ketten jó ismerőseink: Marincsák Nikolett már a tavalyi szezont is Várda-mezben töltötte, hol a pályán, hol pedig a lelátón, hiszen a debreceni nevelésű irányítót igen sok sérülés gyötörte. Vele szemben Horváth-Pásztor Bettina idén tavasszal, negyedik DVSC-szezonja hajrájához közeledve találta optimális kihívásnak a kisvárdai folytatást. Persze, az már egy másik kérdés, hogy sportszakmai szempontok mentén hozta a döntést, vagy csak egy olyan, nyelvi és kulturális értelemben a megosztottság tetőfokát jelentő közösségbe vágyott, ahol a magyar szó ritkább, mint békán a toll.

A bajnokságot egyébként nem indították rosszul: három kör után veretlenek, öt pontjukat a Mosonmagyaróvár elleni nehézkesebb és a Budaörs elleni, lényegesen magabiztosabb hazai sikerek, valamint az Alba FKC otthonában elért iksz révén gereblyézték össze. Házi góllövőlistájuk élén egy harmadik exdebreceni áll, Maria Hakunova személyében, az orosz átlövő tizenhárom alkalommal volt eredményes.

A feladatunk tehát nem lesz egyszerű pénteken, ám ha kulcsembereink megközelítik tudásuk legjavát, emellett olyat nyújtunk csapatként, mint a Békéscsaba elleni derbin, vagy Győrben az első húsz percet követően, a Hódos poklában aligha lesz kérdés a találkozó kimenetele. Várhatóan egyébként (a tavalyi bajnokihoz hasonlóan) a vendégszektor is megtelik majd, tehát a vezényszó ezúttal (is) hatványozottan érvényes:

MINDENKI A HÓDOSBA!

Erre buzdít a DVSC-SCHAEFFLER fiatal játékosa, Szabó Panna is: „Számomra mindig óriási pluszt ad a szurkolóink támogatása. Remélem, ezúttal is sokan kilátogatnak majd a csarnokba, hisz nagy szükségünk lesz a biztatásra!”

„Úgy gondolom, hogy nekünk elsődlegesen magunkra kell koncentrálnunk” – mondja határozottan együttesünk balszélsője, mikor pénteki riválisunk játékerejéről faggatom. „Persze, fontos, hogy a lehető legjobban felkészüljünk aktuális ellenfelünkből, de kizárólag akkor érhetünk célt, ha kivétel nélkül teljesítjük a ránk kiszabott feladatokat, emellett minden helyzetben megfeszülünk és küzdünk egymásért.  Ezesetben az eredmények sem maradhatnak el, de ha mégsem az elképzeléseinknek megfelelően alakulnának a dolgaink, akkor is tükörbe tudunk nézni, mert mindent megtettünk a sikerért. Az eddigi három találkozónkon olyan ellenfelekkel játszottunk, melyekkel nem voltunk egy súlycsoportban. Siófokon és Győrben papírforma-vereséget szenvedtünk, míg a Békéscsabát hazai környezetben illett legyőznünk. Most azonban igazi ki-ki meccs következik, ahol apróságok dönthetnek, viszont ha összeállunk, és a masszív védekezést eredményes támadójátékkal ötvözzük, nem lesz probléma. Fontos még, hogy indulásokból könnyű gólokat szerezzünk. Ez mindenképp egy olyan fegyver, mellyel megfoghatjuk ellenfelünket és a magunk javára billenthetjük az összecsapást.”

Az immáron Kisvárdát erősítő Horváth-Pásztor Bettina a debreceni lövők mellett Szabó Pannát is jól ismeri, szélsőnk mindenesetre nem riad vissza a kihívástól, s készen áll arra, hogy szembenézzen egykori társával, majd túl is járjon az eszén: „Bettivel a mai napig remek kapcsolatban vagyunk, de tudjuk jól, hogy a pályán nincs barátság, így amennyiben lehetőséget kapok, mindent meg fogok tenni azért, hogy bevegyem a kapuját. Nyilván jól ismer minket, ahogy mi is őt, így az dönthet, hogy ki tud a másik fejével gondolkodni, türelmesen kivárni, esetleg megfelelő időben változtatni a megszokott sémákon. Nem lesz egyszerű feladat, de meg fogjuk oldani!” – zárta elszántan a játékos.

A DVSC-SCHAEFFLER – Kisvárda Master Good SE mérkőzés pénteken 18 órakor veszi kezdetét, előtte azonban a két klub utánpótlása is összeméri erejét: 14 órától az ifik, 16 órától pedig a serdülők játszanak. A találkozóra már megkezdődött a jegyértékesítés, aki szeretné elővételben megváltani belépőjét, az 9 és 12, valamint 14 és 20 óra között megteheti a Hódos Imre Rendezvénycsarnok hátsó, személyzeti portáján.

Tóth Sándor

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.