Idegen régió

Biztos tiszta?

Nem, nem tévedés a cím. Szerdán este egy külhoniakból álló női kézilabda együttes tagjainak fogalmuk sem volt arról, hogy akad egy város Magyarországon, ahol hamarosan majd azt a gépkocsit  gyártják, amelyikkel egyik játékosuk manapság furikázik.

Akad egy város, ahol egykoron a magyar himnusz költője is élt, és  akad egy város, amelyiknek van egy női kézilabda csapata, melynek elődje a jelenlegi edzővel kétszer nyerte el azt a nemzetközi serleget tisztán magyar játékosokkal, amelyért ők most küzdenek.

A Balaton mellől érkezett egy külföldi csoport, magyar talán csak a luxus busz vezetője volt. Amíg a cívisek csarnokába értek, olyan hangzavar lehetett a járművükön, mint anno Bábel környékén, amikor azt a bizonyos tornyot építették. Francia, orosz, szerb, német, dán, norvég és román szavak keringtek a levegőben. Aztán lekászálódtak a járműről, átöltöztek, bemelegítettek, majd hat góllal legyőzték a DVSC gárdáját.

Szándékosan nem használom a "megverték" szót, mert nem igaz. Ha egy kicsit a piros-fehérbe  öltözött csajok jobban hisznek magukban, ha fikarcnyit körültekintőbbek, ha tudatosult volna bennük, hogy a nemzetközi, milliárdokért összevásárolt egylet nem verhetetlen, akkor most jobban tombolnék. De így is.

Mert miről is van szó? A világ minden részéből összeverbuvált Siófok, ma - és ezt nemcsak én érzem így - nem való a magyar bajnokságba. Egyetlen percig sem szolgálja a honi női kézilabda érdekeit. Összeállításukat bömgészve kiderül, hogy a kispadon helyet hagytak ugyan néhány hazai ifi játékosnak, de egyetlen percig sem jutottak szóhoz. Most mindenki mondhatja: savanyú a szőlő! Igen! Rohadtul az, meg büdös is. Semmi másról nem szól az egész, csak arról, hogy neked van pénzed, nekem meg nincs. Neked 3 milliárd jött tavaly a TAO-ból, nekem a töredéke. Te libamájat zabálsz, én meg csirkefarhátat szopogatok.

A szövetség előírása alapján öt légiós lehet egy csapatban. A hatodikért és a többiekért már fejenként ötmilliót kell kiperkálni a renitens klubnak. Siófokon, Kisvárdán, Érden vajon miből utalnak a vezetők? A Győrt szándékosan hagytam ki a sorból, kirakat csapat, a világ legjobbja. Ők megérdemlik.

És most mégis a Siófokért kell szorítanom az EHF kupában. Mert ha ők megnyernék májusban, akkor a Loki hölgyeinek elég lenne a bajnokságban a hatodik hely is, indulhatnának ősszel a nemzetközi porondon. Róka fogta csuka! 

Ez ma a magyar női - és  a nemrég befejeződött világbajnokság láttán -  a férfi  kézilabda. 

Egy csomó idegen a régióban.

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.