Hét új járatot indít Debrecenből a Wizz Air

A sajtótájékoztató résztvevői  Fotó: Kiss Annamarie

Jelentősen bővíti debreceni bázisát a Wizz Air: hét új célállomásra szállít utasokat a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről egy második Airbus bázisgéppel. Papp László, Debrecen polgármestere szerint a stratégiai döntéssel Debrecenbe került a régió légiközlekedési súlypontja.

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József 2018. május 14-én Budapesten jelentette be a légitársaság új debreceni célállomásait: az európai utazók legkedveltebb városai közé tartozó Barcelona; a németországi Dortmund; a Földközi-tenger napfényes gyöngyszemei: Lárnaka Cipruson, Palma de Mallorca és Málta, a Nyugat-Európa szívében, három ország találkozásánál fekvő Basel Mulhouse Freiburg EuroAirport, valamint Doncaster-Sheffield az angliai Dél-Yorkshire-ben. A bővítésnek köszönhetően a légitársaság már 14 útvonalon kapcsolja össze Debrecent 11 országgal.

Célállomás

Napok

Indulás

Dortmund

kedd, csütörtök, szombat

december 15.

Doncaster-Sheffield

csütörtök, vasárnap

december 16.

Bázel

csütörtök, vasárnap

december 16.

Barcelona

hétfő, péntek

december 17.

Lárnaka

szerda, vasárnap

2019. március 31.

Palma de Mallorca

vasárnap

2019. március 31.

Málta

hétfő, péntek

2019. április 1.

Papp László, Debrecen polgármestere a bejelentés kapcsán azt mondta: 2012-ben, a Wizz Air megjelenésének évében 47 ezer utas fordult meg a repülőtéren, 2017-ben ez a szám 318 ezerre növekedett, ami több mint hatszoros emelkedést jelent. Az új járatoknak köszönhetően 2019. év végére akár 600 ezerre is növekedhet a repülőtér utasforgalma. Ezzel Debrecenbe kerül a határokon is átnyúló régió légiközlekedési súlypontja.

A repülőtér teljesítménye nagy hatással van a régió gazdaságára: 2015 és 2018 között közel 5 ezer új munkahely jött létre Debrecenben. Az új járatok indítása a turisztikai ágazat számára is kulcsfontosságú lehet, tovább növelheti a városban eltöltött vendégéjszakák számát.

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.