Hét végi nyitva tartás – szomorú vasárnap?

Budapest, 2014. december 4., csütörtök (MTI) - A kormány támogatja az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozására vonatkozó kezdeményezést - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Egy kérdésre válaszolva a miniszter közölte: mivel a jogszabály végleges formája még nem ismert, hiszen azt még nem fogadta el a törvényhozás, ezért egyelőre az intézkedés várható hatására vonatkozó számokat sem lehetett véglegesíteni.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy az egyik szakszervezet korábbi közlése szerint a kereskedelemben jelenleg is munkaerőhiány van.

A tervezettel kapcsolatban dr. Dobrossy István, a debreceni DISZ elnökének gondolatait az alábbiakban közöljük.

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

A KDNP és a Fidesz-frakció kezdeményezi az üzletek vasárnapi nyitva tartásának megszüntetését (kivéve a családok által üzemeltetett üzletek).

Ez az intézkedés több tízezer munkahely megszüntetését eredményezheti, miután az 1 nappal csökkenő nyitva tartás a jelenleginél lényegesen kevesebb munkavállalóval megoldható.

Ötgyermekes apaként és egyházi tisztségviselőként magam is üdvözölném azt, ha megfelelő jövedelem mellett nem kellene vasárnap családanyáknak, családapáknak dolgozni, de egy olyan országban, ahol a szegények részaránya a teljes lakosságon belül 40 százalékos, és a bérek ötöde a nyugat-európainak, ott nem tartom időszerűnek e tervezett szabályozás bevezetését.

Kérem, osszák meg és minél többen like-olják ezt a jegyzetemet (amely a Facebookon is olvasható), és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ezt az ausztriaihoz hasonló nyitvatartási rendet akkor vezessék be, ha magyar jövedelmek megközelítik az ausztriait.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.