Hazamentek a legények

A Loki júliusi és augusztusi szereplése kihatott a vasárnap esti, Szombathely elleni nézőszámra. Mindössze háromezren „szorongtak” a lelátókon, bántóan és megalázóan kevesen tekintették meg a helyszínen a bajnokság ötödik fordulójának mérkőzését.

Lehet polemizálni a drukkerek szabotázs akcióján, de tény és való, a középszintért nem sokan nyúlnak a zsebükbe. Elkényeztetett a cívis publikum, és erről nem a nagyérdemű tehet. Eddig adott pénzt a cirkuszért, ha nincs, akkor kenyérre költi a tikettre valót. Valljuk meg, futballistáink is mindent megtettek az utóbbi hetek gyengébb produkcióiért, erre nem vevő a nagyérdemű.

Évekkel ezelőtt New Yorkban, amikor megkérdeztem, milyen a kosárlabda az ottani másodosztályban, úgy néztek rám, mint az elmeháborodottra. Aztán megmagyarázták: Amerikában csak első osztály van. A többire senki nem kíváncsi. Valahogy így van vele az elmaradt szurkoló had is. Csak a minőség a nyerő.

A „B” közép is ezen az állásponton volt. Harminc percig az egyenlő neműek szerelméről elhíresített MLSZ-t bíztatták közösülésre, majd szarházinak titulálták őket, végül „Csányi Sanyi” elmeállapotát kérdőjelezték meg. Néha felzúgott a hajrá Debrecen is, de inkább a vezérkar nemi identitása volt a téma. Röpke félóra múlva összepakolták a molinókat és hazamentek.

Elgondolkodtam. Kedden megint megbüntetik a klubot, úgy 300 ezerre saccolom a tarifát. Az idei bajnokságban szinte minden héten, minden egyesület kénytelen fizetni a közönség bekiabálása miatt. Számoljunk. A tizennégy csapatból tízet tuti megbüntetnek hétről hétre. Átlag 150 ezer a bírság, az hetente másfél milla. Van harminc forduló, évvégére összejön ötven milcsi a szövetség számlájára. Ebből TV díjként majd az egészet vissza is osztják. Tehát, nyugodtan buzizhatunk, a büntetés visszaszáll a saját kasszánkba. Legjobban persze az a gárda jár, amely befogja a száját, meg különben sincs közönsége. Az MTK, a Paks, a Kispest röhög a markába. A Loki fanatikusai szórják nekik a klub pénzét. Hogy is van ez, tisztelt MLSZ?

Azért volt egy meccs is a pályán. Az első negyvenöt percben a szikráját nem láttuk a tavalyi DVSC-nek, aztán szünet után nekidurálták magukat. Kulcsár találatával legyűrték a Haladást. 

Három nap múlva jönnek a svájciak. Ez a játék kevés lesz arra, hogy két rúgott és nulla kapott góllal túljussunk rajtuk.

Bár, ki tudja? Szükség lesz minden torokra a Nagyerdei Stadionban. Homofóbra, szarházira, Csányi Sanyira egyaránt. 

Egyszer azért kipróbálnám, mi lenne akkor, ha azt skandálná a „B”, hogy heteró MLSZ. Azért is kell fizetni? Mert ha nem, akkor viszont!

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.