Gombfociverseny - egy jó ember emlékére

Réti János a Díszpolgár magazin munkatársaként ment el

A debreceni gombfocisok nemrég tértek haza Brazíliából, ahol világeseményen szerepeltek sikeresen.

Február 11-én szombaton pedig országos emlékverseny házigazdái lesznek majd. A torna nem csupán a szektorlabdáról szól, hanem egy példás, a gombfociban és szakmájában is jeleskedő személy, Réti János emlékéről is.

Réti János újságíró, a Díszpolgár egykori munkatársa 2021 novemberében csendben, váratlanul hagyott itt bennünket, és költözött fel, egyedülálló örökséget és életművet a földiekre bízva. Ember volt, a szó legtisztább értelmében, olyan személy, aki tisztán és közérthetően fogalmazott meg bármilyen témát, amelyet kiváló újságíróhoz méltóan mindig keresett. Az utolsó írása csupán egy szomorú terv, ígéret maradt, hiszen sosem fejezhette már be művét. Előtte tisztelegnek a Debreceni Sport Club asztali-labdarúgó egyesület tagjai, akik az ő nevével fémjelzett emlékversenyt szerveznek.

Réti János maga is jeles alakja volt a cívisvárosi gombfociéletnek, hiszen a sportág helyi alapjait 1992-ben ő fektette le az Alföld szívében. A szektorlabda azóta egyre népszerűbbé vált városunkban, a debreceni gombfocisták rendre eredményesen, érmeket, trófeákat gyűjtve szerepelnek a különböző hazai és nemzetközi versenyeken. Legutóbb például Sao Paulóból, a brazil stílusú gombfoci hazájából tértek haza sikeres szereplés után. Most pedig, február 11-én a debreceni asztalifoci ikonikus alakja előtt tisztelegnek majd az országos versennyel.

A Réti János Emlékverseny szombaton 10 órakor kezdődik. Az eseménynek - amelyen külön tartanak majd megemlékezést is - a DEMKI Ifjúsági Ház ad otthont, hogy méltóképp emlékezhessenek meg Réti Jánosról, aki odafentről egészen biztosan büszkén tekint le debreceni utódaira, barátaira.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.