A Fidesz adóztatási politikája megszünteti a vagyonbiztonságot

Budapest, 2014. július 10., csütörtök (MTI) - Az Együtt-PM véleménye szerint a Fidesz adóztatási politikája eseti jellegű, politikai célok által vezérelt és visszamenőleges hatályú, aminek következtében a jogi értelemben vett vagyonbiztonság lényegében megszűnik Magyarországon - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a szövetség gazdaságpolitikusa.

 Pápa Levente minderről annak kapcsán beszélt, hogy a 444.hu megírta, birtokukba jutott egy törvénytervezet, amelyik szerint a nettó árbevételből számított 15 százalékos különadót kellene megfizetnie minden cégnek, amely az elmúlt hét évben 100 millió forint feletti útépítési megbízást nyert az államtól. A hírt a Kormányzati Információs Központ cáfolta.   A politikus úgy vélte, hogy a Fidesz képtelen gazdaságilag irányítani az országot, ugyanis a kormány nem képes menedzselni a fejlesztési pénzeket.

Emellett az is kiderül, hogy Fidesz milyen módszerekkel próbálja a "saját polipján belül végrehajtani a leszámolásokat" - közölte. Az Együtt-PM viszont azt javasolja, hogy fogadják el azt, a még Bajnai Gordon által benyújtott, a tiszta közéletről szóló törvénycsomagot. Abban többek között az áll, hogy csak akkor léphessen életbe közbeszerzési szerződés, ha az megjelent az interneten és mindenki által elérhetővé vált - hívta fel a figyelmet.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.