A Fényesudvarban készül valami

Jobb sorsra érdemes

Amikor a Fényesudvarban megszűnt a KÖZ-ÉRT Egyesület, a lakótelep civil szervezet nélkül maradt. Ezt a hiányt pótlandó és a jelentkező igényeknek is eleget kívánva tenni, néhány lakó összefogott és szervezésbe kezdett. A DOBOZI FÉNYE Egyesület a Dobozi lakótelep és a Fényesudvar önszerveződő kezdeményezése lenne.

Három alapító közül kettővel, Váradi Jánosnéval és Iványi Lászlóval ültem le beszélgetni. Jámbor Ferenc, volt önkormányzati képviselő, elfoglaltsága okán maradt távol. Az egyesület embrionális állapotát jól jelzi beszélgetésünk helyszíne. Parki padokon üldögélve, szerencsére jó időben meséltek az indulásról. Azért a zöld területi pihenőhely, mert az egyesület még nem talált székhelyet. Magánlakást nem akarnak, a helyi lehetőségek fenntartói pedig nem szívesen adnának helyet. Keresik a megoldást. Ha másként nem megy, a Simonffy utcai Ifjúsági házzal próbálnak zöldágra vergődni.

Részvételi szándékukat eddig tizenketten jelezték. A kezdeményezők a taglétszámot szeretnék száz felé tornázni. A nagyobb tagság több rendezvény szervezését teszi lehetővé, másrészt a pályázatok miatt sem utolsó szempont. A tagtoborzást nem agitációs módon képzelik. A lakótelepieknek kirándulásokat szerveznének, melyek a nevezetességek megtekintése mellett természetesen lehetőséget nyújtanának céljaik, terveik ismertetésére is.

Az egyesület alapszabálya elkészült. Jogi és formai megfelelőségét ügyvédnővel vizsgáltatják. Ha a jogász megfelelőnek ítéli, kezdeményezik az egyesület bejegyzését. Ha minden jól megy, a nyár közepe tájára meg is történne.

Elképzeléseik szerteágazóak. Célul tűzték ki a lakótelepen élők közösségi életének újraszervezését; a Dobozi lakótelep és a Fényesudvar környezetének megóvását, szépítését; az ott lakók közbiztonságérzetének erősítését, a polgárőrség fényesudvari csoportjával együtt működve. Tevékenységüket egészségügyi, kulturális, szociális és szabadidős területen tervezik. Törődnének az idősekkel és fogyatékkal élőkkel; családi rendezvényeket szerveznének; ügyelnének a parkokra, játszóterekre; a gyermekek játszóhelyeit új játékokkal bővítenék; lakossági sportversenyeket hirdetnének.

Az egyesület finanszírozását az önkormányzattól várják, melyet kiegészítenének a tagdíjak (200 Ft/hó), valamint a pályázatokból befolyó összegek.

Az egyesület már rendelkezik e-mail címmel (dobozifenyek@gmail.com). Honlapjuk elkészítését megalakulásukat követően tervezik.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Úgy vélik: többen összefogva minőségileg élhetőbb Dobozi lakótelepet és Fényesudvart képesek teremteni.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.