Ez is szép volt, lányok!

Győzelmi öröm  Fotó: Czeglédi Zsolt (MTI)

Majális hangulat uralkodott már kora délután Debrecenben a Főnix Csarnok környékén. Alig múlt négy óra, és még négy óra volt hátra az esti Magyarország-Dél Korea junior kézi elődöntőig.

A szurkolók vidáman sörözgettek, dudáltak, mindenki nyakában a magyar trikolórral, esélyeket latolgattak. Egy gyors és hevenyészett véleménykérés szerint senki más nem győzhet este, csak a mieink - mondták, üvöltötték, harsogták. 

Odabent zajlott a másik derbi,  Norvégia gyürkőzött az oroszokkal. Az északiak trénere azt mondta, mindenképpen nyerniük kell, mert a szombati döntőben vissza szeretnének vágni a magyaroknak. Ő már tudott valamit. Emlékszünk: a csoport meccsek alatt simán vertük Ose anyó unokáit, ott a tét a csoport elsőség volt.

Nos, Norvégia percet sem engedett Oroszországnak. Héttel küldték a bronz meccsre ellenfelüket.

Amikor Háfráék melegíteni jöttek, még majdnem hatvan perc volt a kezdésig, de a csarnok szinte felrobbant. Hat és félezren tomboltak, miközben a másik térfélen az ázsiaiak melegítettek. Mindegyik Samsung fióka úgy nézett ki, mint akit olyan fodrász nyírt, aki csak egyfajta fazont ismer. Egyen mezhez egyen frizura.

Pontban nyolckor két szerb hölgy sípjelére indult a labda. Nem mi kezdtünk és nem is mi vezettünk. Fej-fej mellett haladtunk, sokáig nem tudtunk mit kezdeni a koreai védekezéssel, kitűnő lábmunkájukkal, szélsőik hibátlan találataival. Aztán úgy negyed óra tájékán intett Klujber, ideje indulni. És a magyar henger felgyorsult. A szünetre háromgólos, 14-11-es vezetéssel vonultak az öltözőbe a lányok.

A második harminc percben az ellenfél megpróbált gyorsítani, de vagy mi védekeztünk emberfeletti módon, vagy a csereként beállt Binó kapus bizonytalanította el a csupa Lee nevű derékhadat, aztán meg sem álltunk a koreai kapuig. Tíz perc volt hátra, amikor taktikusan visszakapcsoltunk a sebességből,  de támadásainkban olykor-olykor  így is igazi öröm kézilabdát játszottunk. A vége 30-25 ide.

Szombaton este nyolckor jöhet tehát a megismételt meccs Norvégia ellen. A tét most is az elsőség lesz. Nem a csoportban, hanem a világon!

W. Gy.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.