Esély a továbbjutásra

A tavaszi labdarúgó szezon előhírnöke volt szerdán délután a Győrben rendezett Liga kupa meccs. A tavalyi bajnok és a jelenlegi NB I-es listavezető csapott össze. A szurkolók nem nagyon díjazzák ezt a kupa kiírást, jellemző, hogy az ETO parkban mindössze háromszázötven kisalföldi fanatikus, meg négy debreceni drukker bíztatta övéit.Más kérdés, hogy az együttesek és edzőik szerencsére  komolyan vették az összecsapást.

A minimális hazai siker - 2 : 1 arányban diadalmaskodott a Győr - ellenére a Loki jól focizott. A vendéglátók majdnem a teljes csapatukkal futottak ki a gyepre, míg a debreceni egylet zömében fiatalokból állt. Olyan hátvédsorral kezdtünk, ahogyan még sohasem. Króner és Szatmári ketten nincsenek annyi évesek, mint a DVSC ikonja, Dombi Tíbor.

Szóval, nincs okunk keseregni, jobb összpontosítással akár nyerhettünk is  volna. A minimális hátrány a jövő héten, a visszavágón ledolgozható.

És akkor nézzünk előre! A bajnoki küzdelmek a Debrecen számára vasárnap folytatódnak. Diósgyőrben nem lesz sétagalopp a derbi, bár a miskolciak is megszívták szintén a Liga kupában, Mezőkövesden alázta őket a Véber legénység. Miskolcon ott lesznek végre az ultrák, várhatóan tízezren toporognak majd  a lelátókon, fergeteges hangulatban a Kondás garnitúra szeretné begyűjteni a három pontot. És valljuk meg őszintén, az erőviszonyok, a hozzáállás és az elvárások, a játék intelligencia, az ötletesség, a fifika mind, mind a DVSC mellett szól. Jobb csapat. Akárhogy is fogadkozik Tomislav Szivics és stábja, a különbségnek ki kell jönnie.

Mert kell egy csapat. Egy jobb csapat.

És az megvan. A mienk!

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.