Ellenzéki egyeztetés - M1 Híradó: egy családi házban folytak a tárgyalások, a résztvevők nem nyilatkoztak

Budapest, 2014. január 11., szombat (MTI) - Egy budapesti családi házban folytatták az egyeztetést szombaton az ellenzéki összefogásban érdekelt pártok vezetői, köztük Mesterházy Attila (MSZP), Bajnai Gordon (Együtt-PM szövetség) és Gyurcsány Ferenc (DK), a megbeszélést a szocialisták készítették elő - értesült az M1 Híradó; a hírműsornak a résztvevők érdemben nem nyilatkoztak.

 

    Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója csak szűkszavúan nyilatkozott az ott elhangzottakról a hírműsornak, amikor távozott a többórás megbeszélésről. "Zajlik még az egyeztetés, és igyekszünk minél hamarabb lezárni" - mondta.

    Szigetvári Viktortól, az Együtt-PM társelnökétől a Híradó szerette volna megtudni, igazak-e azok a sajtóban megjelent hírek, miszerint továbbra is problémájuk van Gyurcsány Ferenc személyével kapcsolatban, ő annyit közölt, semmi olyanról nem szeretne beszélni, ami nem a nyilvánosságra tartozik. "Orbán Viktor az ellenfelünk, nem egymás ellenfelei vagyunk, vannak feltételei a tárgyalásokban való megállapodásnak" - tette hozzá.

    A Híradó Niedermüller Pétertől, a Demokratikus Koalíció alelnökétől is kérdezte, hogy Gyurcsány Ferenc szerepvállalásával kapcsolatban meg tudtak-e állapodni, de - hangzott el a hírműsorban - ő azt állította, hogy nem is tárgyalt senkivel. A DK másik alelnöke, Molnár Csaba szerint viszont jól haladnak a tárgyalások, de Gyurcsány Ferencről ő sem akart nyilatkozni.

    A hírműsor szerint a három pártvezető az egyeztetés után vélhetően a hátsó bejáraton távozott az egyeztetésről.


MTI 2014. január 11., szombat 20:45
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.