Egységesítsék a kötelező óraszámot!

Budapest, 2014. július 8., kedd (MTI) - A Pedagógusok Demokratikus Szervezete nyílt levéllel fordul Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, amelyben többek között azt kérik, hogy egységesítsék a köznevelésben dolgozó pedagógusok kötelező óraszámát - mondta az Együtt-PM szövetséggel folytatott keddi megbeszélést követően Mendrey László, a PDSZ elnöke.

A szakszervezeti vezető emlékeztetett arra, hogy jelenleg 22-26 óra van meghatározva. Hangsúlyozta, hogy ha csak kettővel emelik a kötelező órák számát, az tízezer álláshelyet jelent.

Emellett kezdeményezik, hogy ismételjék meg a 2010-ben elvégzett pedagógus-munkaidőteher kutatást. Azt is kérik, hogy végezzék el a pedagógusok elégedettségét vizsgáló Talis-kutatást, amelyet OECD tagországként már tavaly meg kellett volna tenni - közölte.

A megbeszélés egy sorozat része, mert a PDSZ a választások után minden pártot megkeresett, amelyik képviselőket juttatott a parlamentbe, Mendrey László elmondása szerint eddig egyedül a kormányzó pártszövetség nem reagált levelükre.

Szabó Szabolcs képviselő elmondta, hogy a megbeszélésen szóba került a Nemzeti Pedagógus Kar, a szakszervezeti reprezentativitás, a kötelező óraszám, a tankönyvellátás, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése és ezekben az ügyekben mindkét fél alapvetően hasonló álláspontot képviselt.

Hozzátette, hogy írásbeli kérdést nyújtanak be Balog Zoltánhoz, mert nem látják, hogy mennyire biztosított a Nemzeti Pedagógus Kar legitimitása.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM ügyvezető társelnöke azt mondta, hogy szövetségük a PDSZ számos elképzelését támogatásra méltónak tekinti.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.