Egy ponttal hazafelé Felcsútról

Dzsudzsákék az egy pontnak is örülnek  Fotó: DVSC

A Vasutas labdarúgó-csapata szombat délutáni túrája a Dunántúlra vezetett, hiszen a Felcsút vendégeként léptek pályára Dzsudzsák Balázsék. A vége döntetlen lett.

A Blagojevics-csapat visszatért az élvonalban a győzelem útjára. A legutóbbi, hazai, Fehérvár elleni derbin magabiztos 3-1-es diadallal sikerült újból továbbmenetelni, így a kellő önbizalom megvolt, hogy a Loki feltétlenül a három bajnoki pontért utazzon Hornyák Zsolt alakulatához. A vendégszektor igencsak népes piros-fehér drukkerhaddal telt meg.

A találkozón a vendéglátók kezdtek jobban, a negyedik percben Megyeri Balázsnak rögtön közvetlen közelről érkező kísérletet kellett védenie, de a hajdúsági kapu biztonságban maradt. A Loki igyekezett sokat passzolni, nem kapkodott, nem úgy a sötétkék mezes Felcsút. A 9. percben éles szögből jött a kísérlet, Megyeri kapujától öt méterre, a kapufa mentett. Rögtön ezután Nagy Zsolt maradt le egy erős keresztpasszról, majd az akció után a védő, önfeláldozó Kusnyír Eriket kellett ápolni. Szerencsére nem történt komoly baj. Bódi Ádám jobboldali szögletéből Romancsuk fejelt, de néhány centivel a kapu fölé szállt a labda. A tizenötödik percben jött a mezőnyfordulat. Bárány Donát indult el, majd az érkező Dzsudzsák lába elé gurított az alapvonaltól, a kapitány pedig jobb lábbal lőtt öt méterről. A labda a kapuban: 0-1, vendég vezetés. Komoly adok-kapok zajlott a pályán, oda-vissza veszélyeztettek a felek, a 30. percben Gruber lőtt keresztbe, de tévedett egy keveset. A 31. perc végén Ferenczi János indult el, majd a tizenhatoson belül estéből pöccintette középre a labdát, amelyet Bárány bombázott a hálóba. A találatot a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Gruber aztán úgy döntött, hogy az előbbi hibáját javítja, tizenhat méterről lőtt ballal: 1-1. A félidő hajrájában a Vasutas némileg beszorult a kapuja előterébe, aztán egy csavart beadás is veszélyesnek tűnt, noha centikkel a kapufa mellett suhant el a labda. Nagy Zsolttal szemben Megyerinek jutott még egy nagy pillanat, hogy főszereplő legyen, hősies vetődéssel hárított. A hosszabbításban Dzsudzsák balja sült el, de a tekerés az alapvonalon hagyta el a pályát, centikre a léctől. A cíviseknél volt a labdabirtoklási fölény, a rámenős Felcsút mégis ikszre mentett a szünetre.

A fordulás után először veszélyesebben Ojediran próbálkozott, de Markek magához ragadta a labdát. A találkozó elején még úgy tűnt, hogy sok gólos meccs is lehet ebből, mégis leragadt az állás döntetlennél, az utolsó húsz perchez közeledve pedig sokat stagnált a játék a félpályánál. Helyzetek nehezen alakultak ki, leült a korábban jóval dinamikusabb csata színvonala. A hajrához fordulva aztán Dzsudzsák készített le labdát Báránynak, aki nem tudott lőni, majd Loncar próbálkozott, Markek azonban nagyot védett. Bárány szerencsétlenül mozdult, így sajnos számára befejeződött a meccs, le kellett cserélni. A második félidő mintha teljesen ellentéte lett volna az elsőnek, noha a hosszabbításban próbált élénkülni a Debrecen. A 92. percben Dzsudzsák jött szöglettel, a kapuig ekkor egyelőre nem sikerült még eljutni kisszöglet után. Dzsudzsák szabadrúgást adott be, majd Majdevac félig a földről belerúgott a labdába, amely minimálisan kerülte el a hálót. Elmaradt a drámai győzelem, befejeződött a mérkőzés: 1-1 a végeredmény.

Folytatás kedden, ám nem a bajnokságban. Egykor nagy rangadókat vívott egymással a Győr és a Loki, még kupadöntőt is, ez pedig visszatér a Magyar Kupában. Aznap ugyanis az ETO otthonában vendégszerepelnek Szrdjan Blagojevics tanítványai.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.