DK: vicces, hogy a Fidesz az ócsai projekt miatt Gyurcsányra mutogat

Budapest, 2014. január 18., szombat (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint "megrendítően primitív, ócska, szinte vicces" próbálkozás, ahogy a Fidesz az "elbukott ócsai projekt kapcsán" is Gyurcsány Ferenc pártelnökre mutogat.

 

    A párt szombaton az MTI-nek küldött közleményével a Fidesz pénteki közleményére reagált, melyben azt írták, hogy "az ócsai lakópark a Gyurcsány-korszak szimbóluma", és ha a Gyurcsány-kormányon múlt volna, akkor a lakóparkban otthonra lelt családok most földönfutók lennének. A Fidesz úgy fogalmazott: a Gyurcsány-korszak a magyar családokat teljesen kiszolgáltatta a külföldi bankok érdekeinek és devizacsapdába taszította őket.

    A DK közleményében azt írták, szánalmasnak tartják, hogy "egy brutális négyzetméteráron, a senki földjén" felhúzott lakótelep kihasználatlansága miatt is Gyurcsány Ferencet hibáztassák. Közölték, Ócsán azért épített lakásokat az Orbán-kormány 2012-ben, három évvel a Gyurcsány-kabinet után, mert a devizahitelesek nem tudják a törlesztést fizetni, "igaz, nem néhány lakásnyian, hanem több százezren, de ez nem számított".

   A DK szerint a devizahitelek elszabadulásáért "Orbán és maffiakormánya a felelős, amikor rossz mondataikkal és felelőtlen gazdaságpolitikájukkal tönkre tették a forintot". Hozzátették, "az ócsai Orbán-szimbólumot", amelynek felépítéséből "nyilván jutott megint a haveroknak", a jövőben is drága pénzen kell majd fenntartaniuk az adófizetőknek. Azt írták, a devizahitelezést az első Orbán-kormány szabadította az országra Járai Zsigmond pénzügyminisztersége idején.MTI 2014. január 18., szombat 15:39
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.